| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lordim Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 16:05 Заглавие: монитор ViewSonic GS815 - диша |
|
|
Колеги, имам следния проблем с мониторa - когато поработи около 30 мин. и започва да "диша". Проблемът се появи след замяната на изгорялата TDA 8172 и елементите около захранването й - беше цъфнала интегралата и мощните резистори. Оказа се, че интегралата зверски грее и когато ми хрумна "гениалната" идея да я охлаждам с вентилатор се стабилизира...., за около час Пробвах и с една ТДА 8175, обаче тя работи на по-висока разделителна способност 1280х1024 на 120Hz и размазан фокус, но пак с познатия проблем при загряване(наистина работи безотказно час и половина ). Забравих да спомена, че смених всички електролити по захранването - без видим ефект. Дайте някакъв съвет, какво да правя - проблема от тази интеграла ли идва, дефектна партида ли е, или е някъде по захранването, или просто да го изхвърлям вече??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2008 17:30 Заглавие: |
|
|
преди имах подобен проблем...като поработи малко монитора почва да разпъва картината,да къдри..оказа е едник кондензатор 100 нф...така че виж и неелектролитните  |
|
|
 |
lordim Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 18:31 Заглавие: |
|
|
Всичите ли..? Ами няма ли някое по-реалиситчно решение...? Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем ..? Моля Ви, дайте някакви идей, нищо не ми хрумва повече..? |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 21:55 Заглавие: |
|
|
| lordim написа: | Всичите ли..? Ами няма ли някое по-реалиситчно решение...? Никой ли не се е сблъсквал с подобен проблем ..? Моля Ви, дайте някакви идей, нищо не ми хрумва повече..? |
okolo TDA-то -само 2-3 са |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 0:55 Заглавие: |
|
|
При Емилия Кацарска имаше качествени 8172, но дишането да е от нея? "Дишането" означава понижено анодно напрежение на кинескопа. Най-често от ВВИ, но може да има късо в намотките на ТХО. Ако е понижено заради увел. консумация от ВО, нали това трябва да се отрази върху верт. размер и линейност? А захр. как е? Чувал съм от колеги за "дишане" от кинескоп, но на мен не ми се е случвало. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 7:29 Заглавие: |
|
|
| vladi46 написа: | | "Дишането" означава понижено анодно напрежение на кинескопа. Ако е понижено заради увел. консумация от ВО, нали това трябва да се отрази върху верт. размер и линейност? . |
щом грее схемата или нещо я товари или напреженията не са и добре.
може да има окъсени намотки във отклонителната система. |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 10:46 Заглавие: |
|
|
Предполагам имаш една програмка NOKIAtest
Тя има ено бяло мигащо поле , Пускаш и мериш напрежението което ти захранва трансформатора за високото напрежение,
то не трябва да има изменения.
Мисля че заради това разделиха развивката от високите напрежения. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 12:28 Заглавие: |
|
|
| mihal написа: | | vladi46 написа: | | "Дишането" означава понижено анодно напрежение на кинескопа. Ако е понижено заради увел. консумация от ВО, нали това трябва да се отрази върху верт. размер и линейност? . |
щом грее схемата или нещо я товари или напреженията не са и добре.
може да има окъсени намотки във отклонителната система. |
Ако е менте, може да изпуши дори на секундата без да има други дефекти около нея. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 13:04 Заглавие: |
|
|
vladi46...менте..ами оригиналната що е опукала...явно има причина. да изгори
lordim
имам оригинални смъквани от монитори...работещи...ако искаш да ти пратя  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 13:08 Заглавие: |
|
|
Или ел. кондензатори около нея, или и е дошло времето.... _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
|