| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 8:43 Заглавие: Автокасетофон Blaupunkt ACR3250 - не светва дисплея |
|
|
Процесора е 47C847F-G434. Касетофона все едно не е включен - само примигва оранжева лампичка CODE. И при включване почти винаги врътва за момент моторчето на касетофона. Дисплея не показва нищо. На процесора и паметта има +4.99V. Дали е блокиран или си му има нещо. Не съм го оставял включен няколко часа, но ще го направя. Но дали така ще има файда не знам. Ще съм благодарен някой да подхвърли идея. _________________ All Rights Reserved
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Вто Мар 25, 2008 10:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 15:09 Заглавие: |
|
|
| що не пробваш с дъмп,в атача е |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 18:55 Заглавие: |
|
|
Ще пробвам, иначе с продължителното стоене включен нищо не стана, все така си е. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2008 22:43 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | що не пробваш с дъмп,в атача е |
Едва днес ми остана време, но се оказа, че тоя дъмп не може да се записва на тая памет - не знам защо. Паметта я чета с успех, запазвам старото съдържание, тоже с успех. Това което ми пращаш обаче не се записва. Старото съдържание като запиша се получава, иначе дава "неуспешен запис". Пробвах така само за проба с бинове от други устройства и с тях не става...
PPS - намерих от един руски сайт бин и той се записва, но не съм пробвал какво става на касетофона все още. - И с тоя си се държи така... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
nick_s Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 0:34 Заглавие: |
|
|
сигурен ли си че хардуерно е добре , да не липсва някое захранване ?
според мене и да е блокиран трябва поне да светне и да пише нещо  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 8:15 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | ... но се оказа, че тоя дъмп не може да се записва на тая памет - не знам защо. Паметта я чета с успех, .....Това което ми пращаш обаче не се записва. Старото съдържание като запиша се получава, иначе дава "неуспешен запис"..... |
Това е много странно
А можеш ли да я триеш?
Каква е паметта?
С какъв програматор я пишеш?
Единствения вариант за такова поведение според мен е:
-паметта не е читава и не може да се трие/записва
-програматора/софтуера не прави проверка за "чиста" памет преди да започне да пише и поради тази причина можеш да "записваш" в нея само това което е в момента.
На самата памет и е "все тая" какво ще има (и дали ) записано в нея. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 10:53 Заглавие: |
|
|
@RC - и мен ме учудва това нещо. Паметта е 24С016. Програматора ми не е кой знае какво (Pony Small), но с такъв тип памети не ми е правил проблеми. Освен това като намерих бин точно за тоя модел (само, че не е бин, а е формат е2р) и с него стана. Стана записа на паметта, не и касетофона - той явно си има друг проблем, който не мога да намеря засега.
Значи грешката е била моя - какво да се прави, не се занимавам с такава техника и я приех само че е роднина - не съм бил подал правилно и по-точно навсякъде нужното напрежение - сега дисплея свети и пише SERVICE. Дали не съм омазал работата с бина, но аз пазя стария. Ако няма друга "химия" която да го накара да тръгне май ще връщам стария бин. Все пак някоя друга идея?  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 16:05 Заглавие: |
|
|
Оправих го с подходяща памет, ама чудно защо дава звук на изводи не според стандарта - разположени са по друг начин. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|