|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 21:17 Заглавие: продавам 2 високотехнологични CREE светодиодни фенерчета |
|
|
http://www.qualitychinagoods.com/cree-grusa-2xaa-flashlightfcc8-p-883.html
4 режима на светене , но явно се задействат след 2,4 волта, в момента свети на макс с една АА батерия, което също си е много силно. Консумация от батерията около 1А
цена 30 лв, без удължител за 2-ра батерия
и
http://www.qualitychinagoods.com/1xaaa15v-cree-flashlight-fc13v2-p-729.html
Работи с малка ААА батерия,консумация около 0,5 А. Цена 20 лв. На този му е малко зацапан светодиода, но имам резервен CREE 7090 които може да се смени +8 лв ( В Бг май струва двойно)
И двете фенерчета сравнени с китайските с 20 обикновенни светодиода светят като слънца ))) Нови са.
Около Бургас или с еконт експрес. 0877 566 166
Последната промяна е направена от dtmf на Чет Фев 28, 2008 1:31; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 22:36 Заглавие: |
|
|
Ключето за вкл/изкл мехнично ли е или е бутон, с който, след всяко натискане се задава следващ режим?
Има ли някаво присособление, чрез което работещия да си го закрепи на главата, за да си освободи и двете ръце? |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 1:17 Заглавие: |
|
|
| Minkov написа: | Ключето за вкл/изкл мехнично ли е или е бутон, с който, след всяко натискане се задава следващ режим?
Има ли някаво присособление, чрез което работещия да си го закрепи на главата, за да си освободи и двете ръце? |
Механичен бутон, принципа е на закъснение на включване, изключва се за секунда или две(и аз не знам точно колко) и следващото включване сменя режима.
Вътре са с ДЦ/ДЦ преобразуватели от 1 до около 3 волта, понеже светодиодите палят на около 3,7
За работа в ел.сервиз най добре е фенерче за глава, например някое от тези
http://www.qualitychinagoods.com/head-lamps-c-82.html
И пак е за предпочитане да е с 1 мощен 1 или 3 ватов светодиод, вместо 20-30 обикновенни, понеже може да го ползваш и като фар за кола, или ако ходиш на лов)))
И аз ще си поръчвам някое от тези скоро  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 10:03 Заглавие: |
|
|
Всъщност зададох този въпрос, защото имам фенер за глава с 8 светодиода, китайски, свети доста добре за сервизна работа, но е с много нетраен ключ и се наложи да побългарявам този ключ. Отделно купих втори фенер за глава, който е с бутон за няколко режима, но този бутон управлява електроника, която консумира доста в режим "изключено", така че за 10-12 дена батериите бяха "свършили".
Показаните от теб фенери, консумират ли много в режим "изключено"?
Minkov. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 13:28 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Всъщност зададох този въпрос, защото имам фенер за глава с 8 светодиода, китайски, свети доста добре за сервизна работа, но е с много нетраен ключ и се наложи да побългарявам този ключ. Отделно купих втори фенер за глава, който е с бутон за няколко режима, но този бутон управлява електроника, която консумира доста в режим "изключено", така че за 10-12 дена батериите бяха "свършили".
Показаните от теб фенери, консумират ли много в режим "изключено"?
Minkov. |
Бутона е хардуерен, т.е. изкл'чва цялата верига на минуса на батерията. Включването след определено време(от порядъка на секунди) води до смяна на режима. Твоето вероятно е с бутон за кратковременно натискане и отпускане, т.е електронно управление,което при изключено състояние електрониката си е свързана към батериите . |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Мар 01, 2008 11:14 Заглавие: |
|
|
O'K!
Minkov. |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 05, 2008 12:32 Заглавие: |
|
|
След една седмица ще продавам и този модел
http://www.kaidomain.com/WEBUI/ProductDetail.aspx?TranID=1428
Качествено фенерче , ползвано около месец, без удължител за 2-ра батерия=30 лв или + удължител за 2 батерии за 40 лв
Фенерчето за 30 лв С-8 от горния пост е продадено, а това е инфо за някой който ми прати смс с адрес за изпращане , и един вид е резервирано)) |
|
|
 |
Evgenibgr Гост
|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 14:19 Заглавие: Въпрос |
|
|
| А имаш ли го удължителя за втората батерия? |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 23:13 Заглавие: Re: Въпрос |
|
|
| Evgenibgr написа: | | А имаш ли го удължителя за втората батерия? |
Имам го,с 2 батерии свети почти като с една НИ-МХ(леко по силно) , но времето за светене се удвоява понеже консумацията пада на 0,5А. ПОръчах си модела в сайта от 45 долара (рекслайт 2.1) , и този ми става излишен, а също си струва |
|
|
 |
Evgenibgr Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 10:23 Заглавие: Re |
|
|
Аз съм този дето ти пратих адреса си. Може да го взема с удължителя, само кажи кога ще го пратиш.
За да не стават такива недоразумения-"Аз съм този,ти си онзи"-винаги може човек да се регистрира във форума. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|