| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitar_chervenkov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 19:17 Заглавие: Датчик за ниво?как? |
|
|
| Трябва ми схема на датчик за нивото на бензина на мотор....когато нивото падне под датчика да дава верига(за едно светодиотче което е на таблото.По принцип си има дат4ик кото се счупи и сега старчат два кабела,а когато ги докоснеш диода светва.сигурно схемичката е елементарна но се сам мн запознат с конструирането им.Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 20:33 Заглавие: |
|
|
| Би могъл да монтираш пресостат от пералня (само че чрез бензиноустойчив маркуч, а и незнам самия пресостат дали ще е издържлив на бензиновите пари) и да го регулираш за необходимото ниво. Ама ще трябва и схема за задръжка на светодиода във включено положение няколко секунди след изключване на пресостата, защото като наближи нивото за включване светодиода ще мига. То и пресостата ще щрака де, той има определен хистерезис, но незнам дали ще върши работа. Тази идея ми хрумна в момента. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 13:51 Заглавие: |
|
|
Поразходи се до някоя автоморга или се поогледай из махалата за някой захвърлен таралясник. Почти всички коли имат датчик за нивото на спирачната течност който мисля с малко пригаждане трябва да стане. А иначе схемичката е като на баба ми в хладилника, като отвориш вратата и светва лампата
| Цитат: | | а когато ги докоснеш диода светва |
|
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 19:49 Заглавие: Re: Датчик за ниво?как? |
|
|
| dimitar_chervenkov написа: | | Трябва ми схема на датчик за нивото на бензина на мотор....когато нивото падне под датчика да дава верига(за едно светодиотче което е на таблото.По принцип си има дат4ик кото се счупи и сега старчат два кабела... |
Няма ниощо по-лесно от това да си вземеш за 5-10 лв. абсолютно същия от някоя морга и да замениш стария. Ако ти се занимава със забавна електоника, направи го в буркан с вода. Иначе каквото и да правиш по резервоара, ще трябва да се съобразяваш с бензина (бензиноусточиви материали за уплътнения, поплавък и др.). А колко ли пъти ще пиполиш по резервоара, ако не уцелиш настройките от първи път? |
|
|
 |
|