| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krokotam Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 15:23 Заглавие: Как да замеря капацитет на кондензатор ? |
|
|
с мултицет .
И ако някой може да ми разясни малко за трафовете в аудиотехниката, главно на усилватели и рисивъри, ще съм му много благодарен.
Общо взето много добре възприемам в картинки , като малките деца
Интересуват ме какви напрежения има по стъпалата на аудио трафовете и как да ги замеря .
Благодаря на всички за помоща им  _________________ www.kondenzatori.com - сайт за продажба на кондензатори и електронни елементи . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 15:42 Заглавие: |
|
|
При така зададени въпроси ме съмнява да получиш смислен отговор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 16:42 Заглавие: |
|
|
| На времето имах една книжка Забавна радиотехника ,беше малко като комиксите ,с илюстрации потърси си нещо такова ,може да ти хареса ,то апетита идва с яденето ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 17:06 Заглавие: |
|
|
Божилов - мисля, че и двамата се сещаме за какво говоря.
Но все пак бих те помоли да окомплектоваш правилно въпросите ми.
ЕЛП - благодаря ще я потърся  _________________ www.kondenzatori.com - сайт за продажба на кондензатори и електронни елементи . |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 17:10 Заглавие: http://www.kn34pc.com/index_main.html |
|
|
Я погледни тук :
http://www.kn34pc.com/index_main.html
и след това цъкни бутона с надпис "книги".
Може нещо и да ти хареса.
Ако ги изчетеш всичките, сигурно вече няма да питаш. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 17:18 Заглавие: |
|
|
| krokotam написа: | Божилов - мисля, че и двамата се сещаме за какво говоря.
Но все пак бих те помоли да окомплектоваш правилно въпросите ми |
Виж сега,аз не мога да окомплектовам въпросите ти,просто защото не съм в главата ти...
Ако имаш нещо конкретно,като питане-питай и ще ти бъде отговорено също толкоз конкретно от колегите тук.
Ако става дума за "Общо приказване" и някакъв вид "начално обучение",няма да стане номера-
Ще цитирам колегата Филипов от една друга подобна тема-
| Филипов написа: | Тук не е забавачница. Въпроси относно откъде върви тока, закон на Ом и подобни са неуместни и няма да получат отговор. Има си книжки и други сайтове за начално ограмотяване. Тук ще получат отговори тези, които са прочели нещо, потрудили са се да направят нещо и не им достигат знанията и опитът да се справят докрай със задачата. Няма нужда да се открива отново колелото и топлата вода. Споделяме нашия опит при условия на взаимност (виж ми подписа) така че в резултат да знаем повече и работим по производително.
Примерно за половин час може:
1. Да отремонтирам нещо и да получа примерно 20 лв.
2. Да се заровя из търсачки и сайтове и да ти дам наготово и сдъвкано това, което ти трябва. До следващия път, когато пак ще кажеш "дай" Казано по японски вместо да те науча да ловиш риба да ти я дам готова за да ядеш.
Та кое от двете предполагаш че ще се случи?
Аз поне уважавам и помагам на тези със стремеж за развитие. И си имам една приказка от студентските години:
За да препишеш за 6 трябва да знаеш поне за 4. |
Колегите са ти дали достатъчно насоки и книжки за четене..Оттук насетне за каквото конкретно срещнеш трудности,сиреч не разбереш-има форум-питаш конкретно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 17:54 Заглавие: |
|
|
интермаш - браво доста интересен сайт, отговаря на част от въпросите ми.
Но все пак някакви идеи как да замеря капацитета на кондензаторите с мултицет ?
интермаш - виждам, че си радиолюбител знаиш ли колко антени за интернет съм наслагал по какви ли не транслаторни станции в България, само че като гледам какво е било навреме, слааава богу че технологиите напреднаха бързо  _________________ www.kondenzatori.com - сайт за продажба на кондензатори и електронни елементи . |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 9:19 Заглавие: |
|
|
Филипов чел съм много твои статии за захранванията ( компютърните ) и си мисля, че и ти като Божилов сте наясно за какво говоря. Ако искаш мога да ти дам мод за захранване с Рубикон кондензатор 450 волта 170 uF за филтриращ
Но все пак идеята е друга измерване, замерване абе въобще всичко, който се сеща за кондензаторите ще бъде от помощ .
Който не играй ни пичели  _________________ www.kondenzatori.com - сайт за продажба на кондензатори и електронни елементи . |
|
|
 |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 28, 2008 19:22 Заглавие: Re: Как да замеря капацитет на кондензатор ? |
|
|
| krokotam написа: | с мултицет .
И ако някой може да ми разясни малко за трафовете в аудиотехниката, главно на усилватели и рисивъри, ще съм му много благодарен.
Общо взето много добре възприемам в картинки , като малките деца
Интересуват ме какви напрежения има по стъпалата на аудио трафовете и как да ги замеря .
Благодаря на всички за помоща им  |
С капацитетмер  |
|
|
 |
|