| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 18:07 Заглавие: Почистване на LCD монитор? |
|
|
Здравейте! С какво най - добре ( и безопасно) да си почистя екрана на LCD монитора? _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
|
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 9:55 Заглавие: |
|
|
| Много внимавай! Аз си прецаках наскоро антирефлексното със спирт и препарат ехо и още ме боли. Възможно най-малко механично въздействие и по възможност с чиста водичка. Прерови всички форуми и изрови всякаква информация или си купи препарат с гаранция. Намерил съм едно фолио с антирефлексно покритие но е за плакати и не съм го пробвал още и не знам дали става. Поне ми е стар монитора. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 18:27 Заглавие: |
|
|
| *joda написа: | | Много внимавай! Аз си прецаках наскоро антирефлексното със спирт и препарат ехо и още ме боли. |
Не занаех, че спирта може да разтваря такива покрития!
По съм склонен да приема, че препаратът "ЕХО" е направил белята, защото тези препарати съдържат разни основи и фосфати.
Виж за надраскване с дори и меки кърпи - това е класика в жанра. Колкото и да е мека кърпата, като повлече прашинките, надрасването е готово, защото макар и микроскопични, някои от тези прашинки са много по-твърди от плаката на монитора.
По принцип екрана не трябва да се пипа с ръка и най-добре е да се почиства с много мека, суха четка. Ако се налага миене, то трябва да става без натиск, с навлажнена, но не мокра памучна кърпа, като след всяко минаване по монитора се изпира, изцежда и след това се прави следващото минаване. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 19:52 Заглавие: |
|
|
Зпочвате да изпадате в максимализъм.Тези монитори точно след две години ще бъдат това което се случва с CRT мониторите .Като не бива да се пипа с ръка тези дисплеи които са touch screen с какво да се пипат.Хайде аз да не уточнявам  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 23:08 Заглавие: |
|
|
pepi_voinishki1957, не е точно така. Аз също експлоатирам и не пазя, но моя го имам от много отдавна .. може би вече 6 години и още си ми върши чудна работа и нямам оплаквания.
Ами едно от двете го прецака ама не знам кое. Най-добре е да се пази за да не се цапа. Покритието е нежно. Не че не работи после ама .... |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 14:50 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | Зпочвате да изпадате в максимализъм.Тези монитори точно след две години ще бъдат това което се случва с CRT мониторите .Като не бива да се пипа с ръка тези дисплеи които са touch screen с какво да се пипат.Хайде аз да не уточнявам  |
Те тъч скрииновете са със защитно покритие. Ако си забелязал ако натиснеш тъч скриина по силно с пръст нищо в картината не се променя, докато при обикновено LCD знаете как става. Относно почистването използвам само вода и мека памучна кърпа. Също така продават и такива кърпи за почистване на LCD та напоени с някаква течност, но на тях не им имам вяра (кърпата ми изглежда по - твърда и от желязо ). |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 4:04 Заглавие: |
|
|
| Колев написа: | | ..... но на тях не им имам вяра (кърпата ми изглежда по - твърда и от желязо :D :D :D ). |
Да, така е.
С такава готова кърпа си надрасках пластмасовите лещи на очила на 1-2 години, които преди това бях почиствал с обикновена памучна кърпа. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 7:25 Заглавие: |
|
|
При мене щерката с химикал беше подраскала върху 17 "LCD монитор . Пронто антистатик мека ,кърпа и инструкция на жената да не натиска . След двасетина минути беше като нов  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
|