|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
limazulu Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 12:56 Заглавие: PSU Sirtec проблем |
|
|
| Захранването е ATX-360-212. След токов удар ,изгасна и се чуваше само високочестотно свистене. След като го отворих,намерих изгорял ценеров диод на 5.6 V.Смених го,но ефекта беше,че пищенето изчезна,а диода отново изгоря.Не мога да се ориентирам по самата платка,а и не успях да намеря някаква схема.Ще се радвам,ако някой сподели опит и ме насочи къде да търся проблема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 0:21 Заглавие: Re: PSU Sirtec проблем |
|
|
Ремонтирал съм със същия проблем! Смени Електролитния кондензатор на служебното захранване на което си сменил ценера.. той е за защита..А кондензатора като го смениш сложи същия капацитет но с по високо работно напрежение и да е 105 градусов!Запоиго така , че да "старчи" т.е. да е по нависоко от платка да не се нагрява от елементите!Немога да си спомня щото съм отварял такова преди няколко години ... но ако няма нискоомен резистор последователно на първичната намотка на импулсния траф на служебното захранване..Сложи 1-2,2Ома 2W
Постарай се да намериш качествен кондензатор, за теста можеш да сложиш ментерлък но за постоянно сложи някои по марков!Това му е едно от най слабите места и се благодари, че са сложили ценер на изхода иначе...........................  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|