| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 23:10 Заглавие: Прословутия Часовник "Перка" |
|
|
Така от цялата тая чудесия, едно не можах да разбера, как се модифицира мотора...
http://www.metricmind.com/clock/clock.htm
ще помоля ако може някой да ми го поообясни, понеже мисля да го направя , останалото ми е ясно  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 0:31 Заглавие: |
|
|
Чудесна идея за мотора! Просто е запоил кабели на някои от пластините на ротора, така взима от тях захранване за микроконтролера дето се върти. Другия начин за подаване на ток към перката е доста по-сложен  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 5:52 Заглавие: |
|
|
| Идеално, мерси за отговора, а германиев диод от къде мога да намеря или ако не мога да намеря мога ли да го заместя със силициев? |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 6:51 Заглавие: |
|
|
| Mhz написа: | | Идеално, мерси за отговора, а германиев диод от къде мога да намеря или ако не мога да намеря мога ли да го заместя със силициев? |
Не може Si защото пада ще е 2 пъти по-голям. Авторите ако е ставало с Si да са написали някой Si. Иначе намират се Ge диоди погледна в някоя по стара апаратура и ще намериш. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 13:35 Заглавие: |
|
|
Може да се сложи и шотки диод... пада пак ще е малък. МД някъде имаше схема на диод със фет транзистор и компаратор, пишеше че има пад от 0,02 волта  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|