| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 18:33 Заглавие: TV Sharp DV-5460S заключен?-РЕШЕНО |
|
|
| Колеги шасито на този телевизор трябва да е 4BSA.Дойде за липса на вертикална развивка ,като проблема се оказа TDA8170.След това установих ,че не му излиза менюто за настройка и също така при опит да се регулират яркост,контраст и цветност ме връща на регулиране на звука.На дистанционното почти нищо не се вижда .На най- десният бутон вдясно отдолу ми се струва ,че отгоре е нарисуван ключ.Опитах със задържане на този бутон, но нищо не се получава.Струва ми се ,че е заключен този телевизор.Влизах и в сервизен режим ,но и там не мога да направя никакви промени.Ще бъда благодарен за някаква идея. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 18:48 Заглавие: |
|
|
Влизаш в сервис, отиваш на NVM на адрес 4D ако е заклячен е 01 за да го отклячен въвеждаш 00.Успех  |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 8:28 Заглавие: |
|
|
Оргинално ли е ДУ???.Ако искате да Ви пратя памет,но първо отговорете на въпроса.
Не съм убеден,че този модел има заключване.  _________________ Димитър |
|
|
 |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 15:42 Заглавие: |
|
|
| Дистанционното мисля ,че е оригиналното,но не съм напълно сигурен.В долната му част пише SHARP,но и клиента не може да каже дали е оригинално.Така го е купил отдавна заедно с телевизора от човек и не му се е налагало да го настройва .Влязох и в сервиз ,но вие ще кажете дали нещо бъркам.Свързах 3 и 6 крак на куплунг ТВ на шасито.С натискането на MODE бутон се изписа -SERV-.След това разкачам връзката между 3 и 6 крак. С СН+ и СН- се сменят функцийте,като се появи червен индикатор за всяка една от тях.Опитах се по някакъв начин да ги променям, но не можах.Отидох и на NVM,като там се изписват в ляво със зелен цвят 00 и до тях в дясно в червено 0А,което предполагам ,че е функцията.Червените символи мога да ги променям с цифрите от 1 до 7,а зелените не.Опитах да въведа на мястото на 0А 4D,но нищо не се промени. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 15:52 Заглавие: |
|
|
99,99% това ДУ не е за този модел. _________________ Димитър |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 15:59 Заглавие: |
|
|
Оригиналния пулт би трябвало да е този:
По-горе споменаваш за символи които ги няма на него, така че да не се окаже, че се търси под вола теле.
Още повече:
| Цитат: | | Така го е купил отдавна заедно с телевизора от човек и не му се е налагало да го настройва |
Според мен просто не е пулта който трябва за този телевизор (а и в него мисля, че няма такава опция). |
|
|
 |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 17:26 Заглавие: |
|
|
| Явно това не е дистанционното за този телевизор.Ще му търся дистаннционно. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 18:28 Заглавие: |
|
|
Определено не е това пулта на този телевизор.
Заместители: P4107 (FRC417), P3028 (FRC5181) |
|
|
 |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 17:37 Заглавие: |
|
|
| С Р3028 всичко се оправи.Благодаря на всички. |
|