| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 8:01 Заглавие: Проблем (може би) с един винтоверт |
|
|
Купих този: http://www.proshop.bg/rw/items/11120201-skil-2201-aa.html
знам, че не е някакво кой знае какво, но би ми вършило работа. Да но... нещо батерията ми е съмнителна - според инструкцията зарядното трябва да я зареди колкото трябва и да изключи (след около 3 часа пише) - което се индикира с изгасването на един червен светодиод. Аз го сложих да се зарежда още вчера (02.04) след обяд, но досега не се е изключило. Дали ще излезе проблемна тая батерия? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
flex Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 11:33 Заглавие: |
|
|
| Не го и чакай да изгасне ,аз имам такъв винтоверт на 14v и диода не изгасва когато се е заредила батерията. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 14:20 Заглавие: |
|
|
Значи дотук с "интелигентното" 3-часово зарядно устройство... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 19:54 Заглавие: |
|
|
Всеки случай очаквах повече колеги да се включат... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
elenizori Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 20:59 Заглавие: |
|
|
| Моята е друга марка и сьщо не изгасва. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 22:43 Заглавие: |
|
|
| Махай тая батерия и слагай друга.Моя е същия.За да работиш с него трябва предварително да заредиш тая батерия(за много часове през които ще ти мине мерака за работа) и която се само разрежда за 1 или 2 дена.Моето зарядно гасеше ама какво от това.Сега съм сложил батерии от една стара видео камера Сони .И карам с нейното оригинално импулсно зарядно.За по малко от 2 часа пълни батерията и мога спокойно да си върша работа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 22:55 Заглавие: |
|
|
@mitcd - проблема е че засега не намирам друга, ще я видя тая колко ще трае. Лошото е че трябва да имам някаква индикация кога е заредена. Добре е да може да се види за колко време се зарежда напълно. Дали да направя някоя промяна по зарядното. Ще опитам да му начертая схемата и да я кача тук. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 23:26 Заглавие: |
|
|
Моето съм го отворил .Направено е май с един тиристор.Много е елементарно и гаси след около 12 часа,ама какво зарежда !!!!.Имам две зарядни бих ти ги подарил и двете щото ги махнах на 2 рия месец .А на едни модели зарядните са им направени с реле за време.И ти ще кандисаш .На скъпите марки зарядното следи тока , зареждат бързо и с дни не им пада батерията.Най интересното е че сложих батерии с по малък ампераж(стари над 5 години) а карат 5 пъти повече от оригиналните  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 7:30 Заглавие: |
|
|
Елементарно е, наистина, с тиристор е, и всъщност според мен зареждането не се спира, само би трябвало да изгасне светодиода като се зареди батерията и съответно намалее тока на заряд (макар, че може би и заряда трябва да спре, щом тока намалее, и тиристора би трябвало да се запуши). Но при мен това не става. Явно или батерията и има нещо, или зарядното е добра идея с лошо изпълнение. А може и двете. Иначе снощи поработих малко - само 5-6 винта завинтих, уж държи, ама ще видя докога. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 7:45 Заглавие: |
|
|
| Виж дали имаш трети извод на батерията .Има един елемент(залепен към една от батериите топлина ли следи какво ?–нямам си на идея) от там следи кога ще се заради батерията |
|
|
 |
|