| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 10:36 Заглавие: 6.5 Mhz на Grundig CUC7303 |
|
|
| Колеги, да попитам за Grundig CUC7303 как се изкарва DK/6.5 Mhz звук. Предполагам със смяна на ПАВ- филтър и поставяне на ПКФ 6.5. Но да не би да има и друг метод. Все пак ми се струва, че от настройки и сервизно меню няма да стане. Така ли е? Мерси. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 11:19 Заглавие: |
|
|
Ами погледни какъв пав са сложили.В Схемата /има във файлообменника пълно сервизно/ са показали един куп пафове и според зависи за къде е предназначен такъв паф са сложили.В сервизното са написали всичко. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 12:27 Заглавие: |
|
|
| Нещо закъсвам със звука. Смених ПАВ-а и поставих филтър 6.5 редом до тоя на 5.5. Показа се слаб и бръмчащ звук. Махнах филтъра 6.5 и сложих квазипаралелна приставка - тръгна идеален звук при D/K система и тъкмо да се зарадвам видях, че на B/G звука се разваля от приставката - като и махна едното кабелче се оправя, но разбира се, няма D/K. Дайте съвет, моля. Сега ще сваля и сервизното. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 12:33 Заглавие: |
|
|
Ами махни тази квазипаралелна платка и си сложи една обикновенна/генерира 1кхц/със новия паф разбира се. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 12:48 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Ами махни тази квазипаралелна платка и си сложи една обикновенна/генерира 1кхц/със новия паф разбира се. |
Забравих да напиша, че с това почнах - не става, бръмчи, освен да не е в ред и приставката, ще търся друга за проба. Дано да е от това.
П.С. оправих го като паралелно на ПКФ-а 5.5 Mhz добавих един такъв на 6.5 Mhz, но развързах изхода с резистор 1Ком. Звука е ОК.
Последната промяна е направена от ivankrivodol на Нед Дек 16, 2007 18:25; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 14:01 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Ами махни тази квазипаралелна платка и си сложи една обикновенна/генерира 1кхц/... |
Само да вметна 1Mhz e не влагам нищо подигравателно, но пустия ми характер е такъв - все ще коригирам някоя грешка.  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 17:57 Заглавие: |
|
|
Чудна работа-на това шаси винаги съм карал по стандартната методика и никога не съм имал проблеми-слагам широк филтър и обикновена приставка звук.
При тебе що така е станало-нямам обяснение.Квото е-важното е че всичко е Ок и телевизора пее. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 18:27 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Чудна работа-на това шаси винаги съм карал по стандартната методика и никога не съм имал проблеми-слагам широк филтър и обикновена приставка звук.
При тебе що така е станало-нямам обяснение.Квото е-важното е че всичко е Ок и телевизора пее. |
И аз очаквах да стане по-лесно, но все пак поне стана
P.S. то вече им минава времето на тия приставки. При нас кабелната минава на 5.5, но парадоксално ние имаме нещо като две кабелни - по-точно две половини - едната, както е при мен, е на оптичен кабел, с 55 програми е и е изцяло на BG. Другата част си е на 24 програми и има някои на 5.5, а други на 6.5. Тенденцията е да оправят навсякъде да са 55 програми, но имат някакви проблеми с прокарване на новите кабели и в отдалечения край на града си карат още на старите програми. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 20:48 Заглавие: |
|
|
Какво ще рече "ОПТИЧЕН КАБЕЛ " в случая Всичко е въпрос на модулатори.Каналните модулатори едните модулират на 5.5 другите на 6.5 Не се шашкай ще има още преработки за звукови платки. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 22:11 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Какво ще рече "ОПТИЧЕН КАБЕЛ " в случая Всичко е въпрос на модулатори.Каналните модулатори едните модулират на 5.5 другите на 6.5 Не се шашкай ще има още преработки за звукови платки. |
Така пристигат програмите от Враца (или от друго място, не съм сигурен точно) - но е по оптичен кабел. А за отдалечените райони се подават старите програми, като друг парадокс е че има някои от "старите" програми, които си се подават към далечните квартали, а ние дето имаме "новите" програми ги нямаме тия "стари" програми. Пример за такива са ДКТЕ и една музикална, арабска някаква, май се казва PMC. |
|
|
 |
|