| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Renix_25 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 17:52 Заглавие: Въпрос за бобина на постоянен ток |
|
|
Здравейте , искам да попитам онтостно един електромагнитен съединител
Съединителя ,е екйтромагнитен и предавА голям въртящ момент,бобината е за напрежение 24 волта ,консумацията е 3 А номинално.От ръководството за експоятация, съветват на изходиде на бобината да се постави варистор за гасене на самоиндукцията , исамо това не опменават какъв трябва да е.
Въпроса ми е този варистор с какви параметри трябва да е предвид данните на бобината ; Може ли да се сложи един диод обратно ,и ако може с диод трябва ли да е с голямо обратно напрежение и за голям ток
Предложете някакви стойности за варистор или за диод |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 4:13 Заглавие: Re: Въпрос за бобина на постоянен ток |
|
|
Диод за работен ток над 3А и напрежение над 24V би трябвало да ти свърши работа, ако напрежението в/у бобината се подава всеки път с една и съща полярност.
А защо оригиналната схема е с варистор? |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 7:35 Заглавие: |
|
|
Според мен диода трябва да е за доста повече от 3 ампера.... бих сложил поне за 10. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 13:28 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | Според мен диода трябва да е за доста повече от 3 ампера.... бих сложил поне за 10. |
Лошо няма, макар, че претоварване за някави си микросекунди и 3А-ов ще издържи. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 21:26 Заглавие: |
|
|
3 Ампера, 24 Волта бобина.. не се знае... нека да е сигурно! Може да е за микро-, може да е за мили- секунди, ама "ток е, не е шега работа". А диодите са стотинки и двата. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 21:34 Заглавие: |
|
|
| 30V варистор диода не е подходящ заради бавното отпускане на съединителя. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2008 21:44 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | | 30V варистор диода не е подходящ заради бавното отпускане на съединителя. |
Подозирах, че има причина да се монтира варистор, а не диод, но пак не ми стана ясно. Зарди променливата междина ли е всичко? |
|
|
 |
Renix_25 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 7:49 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговорите .Значи в случая наиситна има логика да не с диод а с варистор ,именнно заради това за което написа Петров  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 23:51 Заглавие: |
|
|
| Minkov написа: | | Петров написа: | | 30V варистор диода не е подходящ заради бавното отпускане на съединителя. |
Подозирах, че има причина да се монтира варистор, а не диод, но пак не ми стана ясно. Зарди променливата междина ли е всичко? |
U=L (dI/dt) . Ако вместо U "сложим" последователно 0,8V (напрежението на диода в права посока) и 30V (пробивното на варистора) става ясно . Всъщност мисля че може да се сложи и варистор с по-голямо U ... |
|
|
 |
|