Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

климатик елит - термодвойки

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
климатик елит
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 19, 2008 21:49    Заглавие: климатик елит - термодвойки Отговорете с цитат

здравейте на всички,
имам климатик елит но стана следното.значи есента с един приятел сменихме термодвойките на питата на вътрешното тяло и не щеш ли почна да духа доста топла за сметка на тока но няма значение,но сега не иска да прехвърли на охлаждане,в смисъл пускам го на режим охлаждане но компресора не тръгва.за жалост обаче не знам къде са старите термодвойки.знаете ли какво съпротивление трябва да са тези термодвойки-тея сега са 10 килоома.мога ли отнякъде да си взема такива термодвойси и колко струват.благодаря!!!
Върнете се в началото
kableman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2008 9:42    Заглавие: климатик Елит Отговорете с цитат

Попитаи тук http://www.tehcomservis.com/forum/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Май 20, 2008 18:37    Заглавие: Отговорете с цитат

термоРЕЗИСТОРИ са!И ако не намериш познат техник,който знае,няма да ти кажат!Ще ти предложат да го ремонтират.От личен опит го знам.При мен се скапа единият терморезистор и с налучкване го подмених.Никой не казва. Evil or Very Mad

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
климатик елит
Гост

МнениеПуснато на: Чет Май 22, 2008 16:16    Заглавие: климатик елит Отговорете с цитат

значи и аз си поиграх и налучках стойност около 2 килоома,и климатика почна да духа студено.остава утре да потърся променливо термо съпротивление и да го монтирам.благодаря все пак на всички писали или поне прочели поста ми- Very Happy

уточнявам че съпротивлението се оказва след пробата че не е 2 кома а в момента е 6.
продължавам със тестовете,купих една термодвойка 4,7кома,добавих и едно съпротивление 2,2 и за сега климатика тръгна-работи,включва изключва си,но нещо ми се струва че включва и изключва доста често.ще го оставя няколко дни да видя как ще е и после ще промена съпротивленията с кило наго-кило надолу да видим резултата
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети