|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
климатик елит Гост
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 21:49 Заглавие: климатик елит - термодвойки |
|
|
здравейте на всички,
имам климатик елит но стана следното.значи есента с един приятел сменихме термодвойките на питата на вътрешното тяло и не щеш ли почна да духа доста топла за сметка на тока но няма значение,но сега не иска да прехвърли на охлаждане,в смисъл пускам го на режим охлаждане но компресора не тръгва.за жалост обаче не знам къде са старите термодвойки.знаете ли какво съпротивление трябва да са тези термодвойки-тея сега са 10 килоома.мога ли отнякъде да си взема такива термодвойси и колко струват.благодаря!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kableman Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 20, 2008 18:37 Заглавие: |
|
|
термоРЕЗИСТОРИ са!И ако не намериш познат техник,който знае,няма да ти кажат!Ще ти предложат да го ремонтират.От личен опит го знам.При мен се скапа единият терморезистор и с налучкване го подмених.Никой не казва.  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
климатик елит Гост
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 16:16 Заглавие: климатик елит |
|
|
значи и аз си поиграх и налучках стойност около 2 килоома,и климатика почна да духа студено.остава утре да потърся променливо термо съпротивление и да го монтирам.благодаря все пак на всички писали или поне прочели поста ми-
уточнявам че съпротивлението се оказва след пробата че не е 2 кома а в момента е 6.
продължавам със тестовете,купих една термодвойка 4,7кома,добавих и едно съпротивление 2,2 и за сега климатика тръгна-работи,включва изключва си,но нещо ми се струва че включва и изключва доста често.ще го оставя няколко дни да видя как ще е и после ще промена съпротивленията с кило наго-кило надолу да видим резултата |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|