| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 19:58 Заглавие: Technics CDP SL-P370 търся схема |
|
|
| Подариха ми един плеер ,при поставяне на диск главата се позиционира движи се нагоре надолу ,лазера свети ,но шпиндел двигатела не завърта и дотук. Ако някой има схема ,забележете че е SL-P иначе на SL-PG370 намерих ,но май не е същата. Приемам и идеи за ремонта ,само без главата ,че цените им са убийствени . Благодаря ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 22:24 Заглавие: |
|
|
| Намерих и на SL-P370 като имам време ще почвам да го боря. |
|
|
 |
ivo111213 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 23:08 Заглавие: |
|
|
| Почти е сигорно, че е оптиката! Дай модела на главата, да погледна какво имам останало. Пробвай с зачистване и минимално вдигане тока на лазера, поне временно ако може да изкара. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 05, 2008 19:50 Заглавие: |
|
|
| Май се води SOAD70A ,ще погледна и на място ,има ли някаква процедура за настройка на сервото ,5 потенциометъра ,не съм ги пипал ,но не знам дали не са ме изпреварили. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2008 19:08 Заглавие: |
|
|
| Някой има ли идея може ли да се ремонтира тази глава ,че 150 лева ми идва доста ,иначе CD то не е лошо според мнения на ползващи този модел . Лещата се движи за фокусиране но сигнал FDET не се появява ,на изхода на усилвателя също нищо не излиза ,потенциометъра за тока на лазера го врътнах -ефект 0 . Струва ми се ,че схемата за следене на тока не е правилно дадена ,ще я прикача да дадете мнения има ли грешка. Лазерния диод май е обърнат . При каква стойност на тримера ще имам най малък и кога най голям ток през диода ? |
|
|
 |
ivo111213 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 15:00 Заглавие: |
|
|
| В момента съм разтворил плеър с такава оптика. Платката към лазера също е таква като в твоя случай - 6 тримера страни в ляво които не те съветвам да ги буташ! Ако нещо мога да замеря или погледна някъде в твоя ползва, кажи. Сервото също не го бутай. Ако някой не ги е бутал тези работи преди теб ще е субер. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 19:22 Заглавие: |
|
|
| Ако беше в София ,щях да ти поискам оптиката за проба ,потенциометрите не съм ги пипал ,но преди мен -не знам ,сигнала че има FM не излиза на изхода на чипа и шпиндела не развърта. |
|
|
 |
|