| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 20:54 Заглавие: Форматиране на usb flash |
|
|
| Здравейте,имам една флашка 4гб на която искам да инсталирам "Puppy Linux" но за целта трябва да я форматирам във "FAT",а при опит за формат ми разрешава само "FAT32".Пробвах с "HP USB Disk Storage Format Tool",но пак не става,тук вариантите са два-fat32 и ntfs.Имам компютър с "Милениум" но и там е същото положение!Дайте някаква идея или програма за форматиране? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 21:02 Заглавие: |
|
|
Няма значение в случая дали е FAT или FAT32. Просто направи сметалото да зарежда от нея. На страницата на Puppy инструкцийте са перфектни. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 22:50 Заглавие: |
|
|
| Да така е,справих се благодаря!Удивително добра ОС за размерите си,само не можах да го накарам да зарежда от usb въпреки че е активирана опцията,но пък имам бързо меню(с F11 се избира) от което зарежда |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 6:07 Заглавие: |
|
|
Това е проблем на дъното, а не на Linux'а.
Я кажи от къде да си дръпна тоя USB disk tool, че искам една 8GB да я боря да стане NTFS. Винбоза не се справя успешно със задачата. Алтернативния вариант с convert от FAT32 на NTFS казва, че всичко е OK, но пак не работи. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 7:33 Заглавие: Re: Форматиране на usb flash |
|
|
| emilm написа: | | 4гб ..... "FAT" |
Искаш да ми кажеш, че я форматира на ФАТ ? 4ГБ ? Стандарта позволява до 2 ! _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 8:16 Заглавие: |
|
|
Не бе. Човекът си я форматира на FAT32. Просто го смущаваше. че в сайта на тази дистрибуция на Linux пише FAT и питаше да не направи някоя беля. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 11:04 Заглавие: |
|
|
Аха оки. Не съм се занимавал с линукс и за мене там е terra incognita  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 5:20 Заглавие: |
|
|
Благодарско!
EDIT: И с това не става. Явно флашката попада в категорията NTFS Incompatible. Язък! Бяха на добра цена и можеше да взема няколко, ако не беше този проблем. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|