| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nebelservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 0:29 Заглавие: Микровълнова печка Делонги - Перфекто |
|
|
Значи:
Появи ми се печка Делонги - Перфекто, която след около 30-40 секунди работа на пълна мощност, кротко и спокойно започва да пали вратата !!!!
1. Взех друга врата, абсолютно същата, почистих идеално камерата и от вън и от вътре.
2. Демонтирах магнитрона (Panasonic 2M167N73), - перфектен.
3. Почистих вълновода
4. Сложих и чисто нова слюда
Събрах печката и се оказа, че нищо, ама нищо не съм направил. Печката не искри, загрява нормално каквото сложиш там но в долната част на вратата, за около 40 секунди работа - направо се пали боята.
При втория опит смених шапката на антената на магнитрона.... и пак - черешки. Вратата която монтирах беше идеално почистена след съответното разглобяване.
Случвало ли се е на някого такова чудо и как да се оправям ??? Какво ще кажете ????
Не знам дали съм прав,но смята че тази тема е за Ремонти!
showMANiak _________________ ::: Консултации и ремонти на перални ::: Климатици.ком ::: Статии за климатизация |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Sunny Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 19:39 Заглавие: |
|
|
Възможно е проблема да е във вратата ако не е добре екранирана.
Тази печка вероятно излъчва доста и в пространството пробвай с глимка около врата на микровълновата когато е на пълна мощност ако свети не е добре работата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 23:53 Заглавие: |
|
|
| Sunny написа: | Възможно е проблема да е във вратата ако не е добре екранирана.
Тази печка вероятно излъчва доста и в пространството пробвай с глимка около врата на микровълновата когато е на пълна мощност ако свети не е добре работата. |
По същия начин ми се запали вратата която смених . _________________ ::: Консултации и ремонти на перални ::: Климатици.ком ::: Статии за климатизация |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2005 0:46 Заглавие: |
|
|
| проблема е в самата пласмаса около MWO.Това е сериен проблем на тези печки.Изчисти ли вратата? |
|
|
 |

|
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 14:19 Заглавие: |
|
|
| аз имам същите главоболия с такава.гори предпазителя на поразия.с панасоник магнетрон е.дублирах кондензатора и диодите.ефекта е същия.как да разбера дали е магнетрона? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 16:05 Заглавие: |
|
|
| Не можеш да дублираш нито един от тези елементи,трябва да ги подменяш |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 16:10 Заглавие: ре |
|
|
Според мен тези печки не са фирмени и след време нещо след облъчването от магнетрона се променя структурата на пластмасата.
Това е само предположение...Досега при мен с печки втора употреба,а не нови,такъв проблем не е имало... _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
remi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 16:23 Заглавие: |
|
|
| естествено, че ги подменям.явно влагаме различен смисъл в думата.аз махам старите и слагам нови-ефекта е същия.гърми предпазителя.остана или трансформатор-или магнетрон.като откача краищата на магнетрона пак изгаря.единствено не гори като откача края от повищавата на тр-ра. |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 16:35 Заглавие: re |
|
|
като откачеш повишаващата на трафа,магнетрона ,работи ли според теб?  _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
|