| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KOKO_76 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 6:32 Заглавие: електронно запалване |
|
|
| Значи имам следното питане: Четох някъде че индукционните бобини използвани при електронно запалване трябва да са с различно съпротивление от тези, които са с нормално запалване. Имам мотоциклет MZ и две бобини. Едната е българска с 4 ома съпротивление и друга на която пише unitex gut която е с 6 ома съпротивление. Коя бобина да ползвам за мотора, защото от прочетеното разбрах, че при неправилно избрана бобина може да изгори транзистора. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 7:45 Заглавие: |
|
|
Мисля, че това със съпротивлението на бобината важеше в зората на електронните запалвания, когато използваните транзистори не са били с достатъчно добри качества за целта. Според мен всяка бобина би трябвало да стане, но все пак виж и друго мнение. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 8:04 Заглавие: |
|
|
Транзистора няма да изгори. Пробвай с коя от бобините дава по силна искра и слагай нея. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
KOKO_76 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 6:03 Заглавие: електронно запалване |
|
|
| Благодаря за съветите ама сигурни ли сте, че зората на електронното запалване е 1990 г. Иначе още довечера ще пробвам и двете бобини. |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 8:22 Заглавие: |
|
|
Незнам кога е зората, ама аз 77 година започнах да оборудвам приятелите ми с такива устройства. 1990 година автомобилите вече бяха с фабрични такива. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
|