Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

имам проблем с дистанционното на алармата за колата ми

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milentt
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 29, 2005 19:29    Заглавие: имам проблем с дистанционното на алармата за колата ми Отговорете с цитат

Дистанционното ми спря да работи носих го каде ли не и го глеадат като объл камък, италианско било ,единия от "майсторите" ми каза че излъ4вало друга 4естота и трябвало да сменя тример4ето(сини4ката джаджа на снимката http://mail.dir.bg/~milent/meta.jpg ) ,но то е много манинко и тука по на6ти магазини в Бургас има по-големи ,а дори и да намеря таова как да го настроя после ,та мисълта ми е някой може ли да помогне с някакъв съвет ,а пройзводителя е МЕТА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 29, 2005 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

milentt, темата за теб може и да е важна (но само за теб и затова си позволих да и променя статуса).
А сега по темата:
Твърде е вероятно да е виновно тримерчето. За целта нищо не пречи да го поразвъртиш лекичко насам натам при натиснат бутон и до колата. Добре е да се върти с отверка (или нещо друго, което е неметално!!! -важно е).
Също така нищо не пречи да се "поопреснят" всички спойки (внимателно! по платката) - също доста често срещан проблем при неща които доста се премятат (а и изпускат).
От картинката не виждам дали има светодиодче, което да показва, че излъчва при натиснат бутон? (той също подлежи на проверка - чупят им се контактните пластинки).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 29, 2005 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Само допълнение към казаното от RC .Може би е от снимката но ми се струва че на места е хванало патина.Не е лошо да се изчисти лекичко със четчица и спирт. Тримерите ги има по магазините. Не са нещо дефицитно. Ако цвета отговаря то този е със стойност от 2-10 pF.
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Яну 30, 2005 0:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Noel написа:
Само допълнение към казаното от RC .Може би е от снимката но ми се струва че на места е хванало патина.Не е лошо да се изчисти лекичко със четчица и спирт. Тримерите ги има по магазините. Не са нещо дефицитно. Ако цвета отговаря то този е със стойност от 2-10 pF.

Аз ще го посъветвам да смени керамичното тримерче с въздушно такова. Въздушните поне не ликажират.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milentt
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 0:35    Заглавие: мерси Отговорете с цитат

мерси много за отговорите ще пробвам всичко и ще постна да кажа какво е стало още веднъж мерси
Върнете се в началото
milentt
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 31, 2005 18:57    Заглавие: ok e Отговорете с цитат

смених тримерчето и си работи сега 10х много
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети