| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 21:50 Заглавие: Смяна на шрифта на Funai |
|
|
| Малко 14" Фунайче - TV-1400A MK7. Надписите от менюто на екрана бяха с думи, а след гостуването у нас на един вуйчо на жената станаха със символи (яркост, контраст, цветност и др.). Не че е проблем, но ми е интересно с каква клавишна комбинация го е постигнал. Човека не е специалист и това е станало неволно или процесора на телевизора си го е направил сам? Някога много се оплакваха от процесорите на MK6. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 22:36 Заглавие: |
|
|
| Четиво |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 11:06 Заглавие: |
|
|
И все пак изпратен в трета глуха някой ще ми обясни ли с думи прости цитата:
"FUNAI TV-2100A MK-7 MK-8
Замкнуть между собой 2 и 14 ножки микросхемы D6600A в ПДУ. Кнопка 6 в режиме "PICTURE SELEKT" переключает символьный - графический вывод информации OSD. Работает только с процессором R-514"
Без разглобяване на пулта за дистанционно управление как се прави на практика влизането в този режим? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 12:50 Заглавие: |
|
|
Без да бъде разглобен (и ако схемата в него не е тази или пълен аналог) няма как да стане.
А как е станaл номера (ако на това се чудиш) - ами стар (доста поомазан вътре) пулт, калпави батерии.... - случва се, още повече, че в случая става дума само за получаване от страна на процесора на само една команда, а не комбинация.
Превод на написаното мисля, че не ти е нужен.
В зависимост от пулта, това са останалите бутони които имат връзка с 2 и 14 крак съответно.
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 22:16 Заглавие: |
|
|
| Аз имам МК8, но дистанционното съм го сменил с такова, на което пише "AMSTRAD". Комбинирано е и за аналогови сателитни приемници от близкото минало. При цена от 5 лв. преди няколко години беше доста изгодно. Не може само телетекста да се командва, но интернета успешно го замества. Пробвах с него разни клавишни комбинации, но нищо не постигнах. По празниците като отидем при бабата ще продължа с "чесането на крастата". Благодаря за добре изнесения нагледен материал! |
|
|
 |
|