|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Carl_Cox Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 18:52 Заглавие: PLL и PWM |
|
|
от доста време работя в/у едно индукционно нагряване със PLL управление(идеята е да се изменя работната честота със промяната на параметрите на товара) обаче възникна един проблем:импулсите на изхода на PLL-а с със коеф. на запълване 0.5 а на мен ми трябват поне 0.4 Мисля да сложа TL494 понеже тя автоматично на изхода вади тез импулси и те са със определен Dead time,Което да играе и за обратната връзка
Въпроса е следния мога ли да използвам TL494 или друг ШИМ,но без да използвам вътрешния генератор,понеже PLL играе тази роля. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 16:00 Заглавие: Re: PLL и PWM |
|
|
| Мисля, че трябва да махнеш задаващия кондензатор към 5 крак и там да подаваш външно импулсите. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 17:15 Заглавие: Re: PLL и PWM |
|
|
мисля, че там няма как да се подават правоъгълни импулси  |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 21:23 Заглавие: PLL и SMPS |
|
|
Вместо 494 може да се пробва UC3854, която ШИМ с вход за синхронизация и не е скъпа (3 - 4лв. в Комета). За да работи коректно, собствената честота на 3854 трябва да е по-ниска от най-ниската честота на PLL с 2 - 3kHz.
Коригирам този пост с голямо закъснение, но искам да предпазя някой, който би се "вързал" с UC3854 - адски капризна, пък и предназначението и е друго (фактор-коректор с PWM), и се оказа доста по-скъпа (8 - 9лв). Препоръчвам експерименти с TDA1060 (В260). Стара е, но има вход синхронизация. Препоръките за честотата остават в сила. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|