|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
xboy Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 10:18 Заглавие: МП - DeLonghi Perfecto - Горящ предпазител. |
|
|
Добър ден !
Прегледах подобните теми създадени във форума по този въпрос до някъде. И тъй като незнам дали проблема ми се различава или не от останалите подобни, реших че би било най-добре да пусна нова тема.
Вчера реших да пусна микровълновата печка и да си стопля нещо. Но със самото завъртане на ключа за включване стана нещо, поне за мен доста странно ...
Или ако трябва да опиша накратко станалото във времето, ето как би изглеждало :
1. Завъртане на главния ключ за вкл. на печката
2. Отчаян опит на мотора на микровълновата да почне да се върти (за части от секундата)
3. Мотора НЕпроработва, Микровълновата НЕ се включва, без видими белези (пушек или шум) предпазителя на печката изгаря.
Предпазителя е със стойност 8А. А на гърба на микровълновата печка има етикетче със следния надпис:
TYPE: MW 311
230V ~ 50 hz
1250 W
MICRO OUTPUT: 800W (2450 MHz)
С баща ми отворихме печката, видяхме стойността на предпазителя, почистихме я добре. Накрая сложихме нов 8А предпазител и при опита ни да я включим отново, предпазителят отново изгоря ...
От прочетеното във форума по този проблем се споменават няколко възможни варианта и термини, които няма да крия, не са ми съвсем ясни. Някои от тях са например:
- Залепнали ключове на вратичката (ключовете от защитата)
- Изгорял диод
- Окъсяване на кондензатора и прехвърляне на искра
- Скапан магнетрон и.т.н
Темата ми стана малко дългичка, но смятам че като е по-добре разяснена и за вас ще е по-лесно да ми обясните възможните причини.
Благодаря Ви предварително !
Приятно и весело изкарване на Великденските празници!  _________________ "Българската Уебстраница за Електроника" - SXEMI.EU |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 10:27 Заглавие: |
|
|
Ами в този случай ще трябва да се използвуват имервателни уреди за да се установи кое от горепосочените неясни неща е дефектирало.По този начин ще се избегне метода -проба-грешка.Сиреч купувам си новата част и се оказва ,че не е тя.Или най общо казано изделието -в сервиза,където му е мястото в случая. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 27, 2008 10:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | не са ми съвсем ясни |
При положение че дори и тези неща не са ти ясни-
като знам колко елементарно сме обяснявали и като знам че са от грубата,ама най-елементарна електротехника-значи нема смисъл.
Просто я занесте на някой на който това му е работата.
И не си играйте със глупости.Микровълновата не е телевизор,напреженията които има в нея за разлика от телевизора могат да те оставят на място.Без да спаменавам че една такава компетентна в кавички намеса (особено по блокировките на вратите) може да доведе утре някой който работи с печката до "вътретъканни изгаряния",които се лекуват по много приятен начин.
Мога да ти кажа как-на хирургичната маса-с ампутация.Мога да ти го обясня и по-образно.
Просто като ти се пекне леко ръчичката вътрешно-първо няма и да разбереш как е станало.Щото в дълбочина нямаш рецептори за топлина(те са само по повърхността на кожата)-а когато все пак усетиш вече ще е късно.Второ-за разлика от външните изгаряния,които организма е привикнал да си възстановява сам,вътретъканните не може-просто защото природата не е предвидила,че някой човек може да си бръкне ръката във работеща микровълнова с неработещи,като хората блокировки.Просто щото в природата няма микровълнови.
И вместо да почне да го лекува това изгаряне организма почва да натрупва серум и лимфна течност в него и се образува мъртво възпаление(казано по научному-гангрена)
Абе що мине не мине и като се зададат няколко почивни деня и всеки почне да чопли от квото разбира и от квото не разбира.
То си е ваша работа де-ще изреве някой накрая на умряло ама де да видим. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|