| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 8:35 Заглавие: Въпрос за радио-CD JVC KD-S71R - липсват елементи |
|
|
Фабрично не са монтирани втория комплект чинчове за изход "Front" - за изход "Rear" всичко си е монтирано и работи. Така като гледам липсват само 4 SMD резистора, които са ми ясни и ще ги монтирам. Проблема ми е с транзистора (означен е като Q351 и той е SMD - липсващия е под номер Q331 ) - просто не личи какъв е понеже е лакиран и нищо не се чете. По мерене намирам, че е NPN. Обаче тук идва главния ми проблем - колектора е на "маса" - защо аджеба е така и всъщност каква работа върши той? И ако е нужен какъв да сложа? Мерси. A и освен това ако реша да сложа още един комплект изводи - т.е. още 4 изхода как да го направя - с някакъв емитерен повторител ли, или да ги разделя просто с резистори някак?
П.С. Ако някой има и схема и ми изпрати ще съм много благодарен  _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 8:45 Заглавие: |
|
|
| Q351 е 2SD1781K. Схемата е в пощата Ви. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 9:05 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти много bobitv! Както се и опасявах, понеже намерих преди това схема на едно друго подобно JVC, липсващите транзистори всъщност са два. Но си мисля, че и без тях ще си работи - доколкото разбирам са за MUTE. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Silversound Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 9:53 Заглавие: |
|
|
| Ще работи но ще пука много неприятно в усилвателя при смяна ма песен превключване на настройки и т.н.т. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 12:59 Заглавие: |
|
|
@ Silversound, това може да е проблем наистина, тогава ще ги слагам. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 13:06 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | доколкото разбирам са за MUTE. | Погледни дали не са за опцията TELEFON MUTE тогава може и без тях Успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 28, 2008 16:42 Заглавие: |
|
|
Честно казано не мога да разбера дали е Telephon Mute, но вече почнах да монтирам липсващите елементи - засега ме спира, че нямам SMD транзистори и диоди, а също и резистори 820 Om, монтирал съм два броя по 100 Om и два по 2.2 kOm. Но искам друго да питам: тъй като трябва да се изведат още 4 чинча, дали ще е удачно да го направя по приложената схемичка - това което искам да добавя съм го дорисувал на схемата, но за единия канал - за другите да е по същия начин (не съм го нарисувал).
качвам и в имидж шак, понеже радикал.ру нещо не бачка:
 _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|