| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 13:59 Заглавие: TEVION MD7110VTS-S проблем с HOT -РЕШЕНО! |
|
|
| Здравейте!Телевизора е изпълнен на шаси TV17XL7.Дойде с деф. захранване и с деф.Краен транзистор за ХО.Направен е фабрично с BU4525AX.Имаше 2 лоши спойки около ХО и предполагам,че затова е деф. кр.транзистор.145в.са си нормални с лампа.Въпросът ми е толкова ли е критичен вида на тоя транзистор,че не успях да го подкарам с друг.С 2SD1878 тръгва,но за секунди светва транзистора,а BU2527AW пробива мигновено.Сега по празниците не намерих нищо по хубаво по нашите магазини.Видях,че BU4530AL и BU4525AX се предлагат,но ми обещаха доставка след седмица.Питането ми е дали според вас проблема е във това,че не слагам подходящия транзистор или имам и друга причина да се държи така. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:05 Заглавие: |
|
|
| Причината не е в транзистора. Измери пулсациите на захранването ,честотата на Н- импулсите. Има ли драйверен трансформатор преди крайния? Трябва да се направят малко замервания. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:08 Заглавие: |
|
|
| Има драйверен трансформатор.А както писах по горе с 2SD1878 работи и излиза картина,но не смея да го държа дълго,тъй като за няколко секунди транзистора прегрява и ще дефектира. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:13 Заглавие: |
|
|
Слагаш 2SC5129
Смени си C305 и C309 (малък червен до ламарината)
Картина сигурен ли си че дава?
Със нормална редова честота и фаза (иначе дъмп)
С нормални размери по хоризонтала и без изкривянвания (иначе C317)
Без никакви принаци на искрене (иначе ТХО) _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Пет Май 02, 2008 14:17; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:16 Заглавие: |
|
|
Благодаря,Божилов.Ще потърся,че то с тия празници всички са го ударили на уволнение.При мен нямам нищо подходящо,а за кондензатора ще го сменя.Приятно доизкарване на празниците.
P.S.За картина не сложих антена.Ще го пусна отново с тоя тр. и ще видя. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:20 Заглавие: |
|
|
BU2527AX там ако не е менте също трябва да работи абсолютно безпроблемно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:27 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш някой друг монитор за скрап можеш да сложиш неговия транзистор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:41 Заглавие: |
|
|
Ще излезете прави.Проблема ще се окаже в дъмпа,но трябваше да дефектирам и още един транзисто Честотата се оказа височка 48KHZ Сега ще ми трябва коректен дъмп и може и да тръгне.Процесора е ST92R195BO/EPF.Ако имате подх.дъмп ще съм благодарен. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:58 Заглавие: |
|
|
Значи,понеже след инициализиране на паметта честотата си дойде на мястото,телевизора заработи.Е дадохме 3 жертви,но можеше да е и по зле То агнешкото тия дни си оказва влияние и на работата Благодаря на Божилов и на Живко за съдействието. |
|
|
 |
|