|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mincho1959 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 14:06 Заглавие: Схема на STAG CTV 9400 |
|
|
Колеги , някой да има схемата на това ТВ : MN15245KWC + MN1220 ; AN5601K ; AN5633K ; AN5512 ; TDA8192 ; TBA820 - до тук класическо шаси ONWA ( AKAI и др. ) , но този е 10-инчов с трафо 50Hz захранване и след Греца на платката има празно място с размери 5 / 2 / 1 см,на което явно е имало някакъв захранващ модул с три извода - предполагам : вход,изход и маса.Та интересува ме какъв е този модул или поне колко волта е напрежението на изхода му? _________________ kami-el |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 14:14 Заглавие: |
|
|
телевизора не работо ли и на 12В,ако е така това е 12 волтов стабилизатор върху който има много малко пад.Не съм го намирал досега и обикновенно окъсявам входа и изхода и предупреждавам клиента. _________________ Димитър |
|
|
 |
mincho1959 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 16:10 Заглавие: Ре... |
|
|
ТВ работи но 12 волта , от греца под товар за около 2,5А излизат приблизително 15В , за това и аз смятам,че въпросният елемент е някакъв Hi / Low импулсен преобразувател за 12 волта / 3-4 ампера.Въпросът е ,че обясних на клиента ситуацията и той държи да се постави такъв или подобен модул.Някъде бях срещал подобни преобразуватели под формата на Кит-модули и ако ги намеря , ще монтирам такъв.
Dima , благодаря за мнението! _________________ kami-el |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 16:27 Заглавие: |
|
|
Консумацията мисля,че е по-голяма.Пуснете от изправител 12в на изхода и вижте консумацията,после натоварете греца с товар да получите същата консумация и вижте колко пада напрежението.По спомен е около 12,8 -13 в. _________________ Димитър |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|