| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 16:02 Заглавие: TOSHIBA 2100TD свита отдоло картина |
|
|
| Колеги отново се оплетох като пиле в кълчища.На глед елементарен дефект а вече втори ден съм над него и не върви.Картината е подгъната отдоло с 3-4 см. Пробвах с четири вертикални схеми ТДА5515 но не е от схемите. Смених и генератора ТА8659 въпреки че импулса от нея е добър за мен.Захранването на схемата е 24в от ТХО .Смених всички електролити съпротивлението вързано на двата края на отклонителната система е 270 ом. колкото е по схема.Измерих и трите неелектролитни кондензатори около схемата но не би.Измерих съпротивлението на отклонителната система 10.6 ома.До сега не ми се е случвало от отклонителна система да подгъва но дали е възможно от нея ?Не виждам причина вече в какво може да бъде.Някакви идеи. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 17:13 Заглавие: |
|
|
| Ако това е една 15 г. Тошиба изправителния диод на кадровата доста грее смени него и резистора. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 18:02 Заглавие: |
|
|
| Смених и диода но пак е свит.Пробвах и отклонителната система.С кабели съм извел 5515 настрана и е поставена на радиатор но много грее.просто за две три минути почва да пари радиатора.Като откача единия край на отклонителната няма да грее но то няма консумация и свети в линия. |
|
|
 |
Joniks-serviz Опитен потребител

Регистриран на: 10 Сеп 2004 Мнения: 352 Местожителство: България-Пловдив
|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 18:17 Заглавие: |
|
|
Имал съм подобен проблем в който се оказвало и новата TDA 5515 , но в случая не мога да твърдя!!! _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 18:44 Заглавие: |
|
|
| Да не би проблема да е в отклонителната система, как си я пробвал? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 19:45 Заглавие: |
|
|
| Слагах друга отклонителна система.И аз почвам да се съмнявам в самите схеми.Имах четири запойвани отидох та купих още две 5515 и една 5521.Само с 5521 разпъна повече но пак не е добре.Решавам да го оставя докато ми дойде някой телевизор с такава схема и да ги пробвам на него или пък в понеделник да огледам дали не мога да присадя някаква друга. |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 20:30 Заглавие: |
|
|
Имал лъм проблеми с кондензатори около генератора ТА8659.Не е зле да ги посмениш,нали все пак там е задаващия генратор  _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 20:59 Заглавие: кадрова |
|
|
| да не се възбужда стъпалото и да грее схемата |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 05, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
| Имал съм същия проблем с поне два такива апарата, като причината и в дьата беше ел.кодензатор с малък капацитет около 2мкф изтекъл , намиращ се около 30 иэвод на ТА8659. Особеното беше , че с шунтиране на С , дефекта не се оправяше.Пиша по памет защото в момента нямам тази схема. За ориентир - особеният червен цвят на този кондензатор ,който е почти единствен в ТВ. Желая успех. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2005 10:01 Заглавие: |
|
|
Точно така в точ модел има едни червено -кафяви на цвят кондезотори,които изтичат и правят подобен дефект. _________________ Димитър |
|
|
 |
|