| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Май 08, 2008 23:24 Заглавие: Въпрос за ORCAD |
|
|
Става въпрос за генериране на нетлист към LAyout-а.Имам чертеж който е на 4 страници и има бая магистрали/busses/.Въпроса ми е свързан точно с тея магистрали ,понеже незнам как става връзката между магистралите между отделните страници на чертежа .Като самостоятелна връзка става със offpage connector,обаче като с опитам да го сложа тоя offpage connector към магистралата той просто не се залепя.
Единсвеният начин дето си мисля е да изкарам всички сигнали от магистралите и на всеки по отделно да слагам offpage,или да направя страницата примерно на формат А2 за да ми се съберат всички елементи.
Благодаря предварително!!! _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 09, 2008 7:03 Заглавие: |
|
|
А дали е нужно да има връзка на магистралите м/у отделните страници?
В края на краищата връзките в нетлиста се "формират" заради еднотипните етикети (label-и) с които отделните шини влизат в магистралата.
Дори и на една страница - buss-a не е необходимо да е непрекъснат и да обхожда всички входни точки за влизащите шини доколкото си спомням.
(Само предположение! Отдавна не съм работил с този продукт ) |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 09, 2008 11:34 Заглавие: |
|
|
| слагаш на шините,които искаш да се съединят netlist alias еднакъв и те се съединяват.Четвъртото бутонче от тул бутончетата в кепчъра,отгоре надолу... |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пет Май 09, 2008 13:49 Заглавие: |
|
|
Да стана само със offpage на отделните линий ,магистралите си ги свързва автоматично, или поне така си мисля като гледам паяжините в LAYout
Мерси за отговорите!!! _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
|