| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 08, 2008 11:37 Заглавие: Protel99 - експорт на файлове |
|
|
Здравейте.
Искам да попитам как след като съм начертал схема и печатна платка, може да я експортирам във някакъв формат(например .gif,.jpg), удобен за да мога да я поставя във Word документ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Май 08, 2008 11:55 Заглавие: |
|
|
Ако те устройва във pdf - Fine print PDF factory програма виртуален принтер дето прави от всичко pdf. Аз принципно нещо имам проблеми с worda и след като ги направя в pdf не ми дава директно да ги вкарам в документа ,а допълнително ги конвертирам в jpeg със PDF to DXF JPG TIF Converter. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 08, 2008 12:03 Заглавие: |
|
|
Само за схемата (В НЯКОИ от версиите на Protel) е достатъчен само бутона PrintScreen, при което текущия екран (или избрана част от него) се запомня в буфера като картинка и след това може да се Paste-не в някоя програма за картинки или директно в Word-a.
С PCB-то (layout-a) нещата са по-сложни. Трябва да се ползва някоя от възможностите за експорт и след това допълнителни "гимнастики". |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 08, 2008 14:22 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Само за схемата (В НЯКОИ от версиите на Protel) е достатъчен само бутона PrintScreen, при което текущия екран (или избрана част от него) се запомня в буфера като картинка и след това може да се Paste-не в някоя програма за картинки или директно в Word-a.
|
Това с PrintScreen е ясно, но проблем става когато принципната схема не се побира на целия екран и няма как да се "заснеме".
Ще пробвам начина на yani kokas.
Благодаря за отговорите.
Ако някой знае друг "трик" нека каже  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 08, 2008 17:34 Заглавие: |
|
|
Аз лично , когато се налага правя едни сложни "гимнастики" като минавам през AutoCad (DWG,DXF) , след това експортирам и отварям с Corel и вече правя каквото си искам ... но се губят реалните размери , трябва да се внимава ако ще правиш платки на сито !
На DXP ,което ползвам от години е далеч по-лесно ... |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 15:25 Заглавие: |
|
|
аз правя така: след като съм начертала схема, селектирам всичко
edit-select all отварям док на word ориентиран според схемата и пействам _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
|