| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 15:43 Заглавие: Funai TV-2000A MK7 - гори захранването - РЕШЕНО |
|
|
Търсих из форума за този дефект но не можах да открия подобен.Значи първоначално захранването не тръгваше,установих повреден оптрон и транзистор Q-504,смених ги,включих като забравих да вържа лампа на бушона и веднага издумкаха транзистора на захранването и ценера на 15 волта.Сложих други тоя път вързах лампа и захранването тръгна но се товари - лампата свети,после закачих лампата на +115,като откачих ТХО преди интегралния предпазител и захранването пак тръгна като показва 113 волта,крайния го мерих и ми показва да е здрав но не съм го сменял
и вече се чудя каде да я търся тая повреда?
Последната промяна е направена от Technician на Пет Май 23, 2008 12:36; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 15:57 Заглавие: |
|
|
Първо трябва захранването да ти заработи нормално след като го пуснеш направо от мрежата и го натовариш с лампа 75 вата на +В. Заработи ли така и не гори транзистора значи е добре. После пробваш пак като го пуснеш през лампа и пак за товар да ти служи лампа. Тогава с дистанционното го гаси и пускай защото може да имаш проблем във веригата на гасенето и да ти гори транзистора и ценера .
А ако разбираш и руски чети тук.
http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=5411 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 16:28 Заглавие: |
|
|
| Като го пусна със товар лампа на +115 си работи нормално,напрежението е 113 волта,искаш да кажеш да вържа лампата последователно на +115 ли, и тогава да пускам и спирам с дистанционното.А каде се намира веригата за гасене? |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 16:44 Заглавие: |
|
|
Веригата за гасене:дистанционно->приемник-->процесор за управление-->захранване!
Отворете схемата! _________________ Никога не е късно да станеш за резил!
Последната промяна е направена от radoslavn на Чет Май 22, 2008 16:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 16:46 Заглавие: |
|
|
Не последователно , а прекъсваш веригата на 113в към ТХОто и поставяш лампата единия и проводник към плюса на 113в а другия на маса . Тогава гасиш и пускаш с дистанционното . Веригата за гасене е Q234 и чрез него се спират 12в на колектора на Q 233. Схема имаш ли ? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 17:15 Заглавие: |
|
|
| Ами аз така го пускам захранването,закачам лампата на +115 и другия край на маса, и така като го включа тръгва но не съм пробвал да го гася и включвам от дистанционното,тв го донесоха без дистанционно и утре ще им звънна да го донесат.После ще кажа какво е станало.Имам схема. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2008 7:24 Заглавие: |
|
|
| Намери си свестни транзистори-1710. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2008 7:39 Заглавие: |
|
|
Същото,колкото и невероятно да Ви се вижда ми се е случвало от отклонителната система. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2008 12:20 Заглавие: |
|
|
| Колеги проблема е решен,оказа се че грешката е моя,като сменях Q-504 съм прекъснал пътеката от оптрона до транзистора.свързах я и тв тръгна. |
|
|
 |
|