Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Усилвател Sony STR VX30L

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
clipse
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Май 29, 2008 11:06    Заглавие: Усилвател Sony STR VX30L Отговорете с цитат

Значи да кажа първо, че не съм много сигурен дали в този раздел е мястото за тази тема и моля да бъда извинен, ако не е.
Също се извинявам за неграмотността си в областта на електрониката, но ако бях много грамотен нямаше да ви питам за това, което ще напиша след малко. Embarassed Все пак се надявам някой да вземе отношение по моя проблем с информация или съвет, ще бъда изключително благодарен за отделеното време!
Значи въпросния усилвател има следния проблем - десния канал звучи ужасно. Звука е глух с изкривени среди и понижени високи-звучи почти като някой ВЕФ отпреди 30 години. Crying or Very sad Усилвателя е на базата на интеграл STK2030 ако не се лъжа (може да беше 2230). Засега ще трябва да съм с него, защото нямам пари за друг, та няма да е зле ако този проблем е отстраним. Проблема е същия и на двата извода за колони (А и В). Питам, за да знам дали изобщо да го нося на ремонт или да се мъча да се оттърва някакси от него.
Предварително благодаря на решилите да се отзоват!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 29, 2008 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Определено има нужда от ремонт.Решението дали да бъде занесен в сервиз зависи само от теб.Не мисля че в домашни условия може да се направи нещо,най-малко ти трябва скоп,за да се локализира проблема-в усилвател,предусилвател...Виж каква е цената на такъв клас продукт на старо(в добро състояние),на нов,и след като разбереш относителна цена на ремонт(поне цена за труд),прецени дали да го поправяш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
clipse
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Чет Май 29, 2008 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговора! И аз мисля, че е за ремонт. Не съм и помислял да се мъча аз да го човъркам. Smile Усилвателя е взет на старо преди няколко години за 110 лева, сега подобни ресивъри са към 85-90 лева, но аз и не мисля да взимам същия, защото не ме задоволява като параметри. Сигурно ще го занеса все пак да го погледнат и ако може да се направи нещо за до 20-30 лева добре, ако не здраве. Smile

Модерирано от RC
За отговор има бутон Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети