|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
clipse Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 29, 2008 11:06 Заглавие: Усилвател Sony STR VX30L |
|
|
Значи да кажа първо, че не съм много сигурен дали в този раздел е мястото за тази тема и моля да бъда извинен, ако не е.
Също се извинявам за неграмотността си в областта на електрониката, но ако бях много грамотен нямаше да ви питам за това, което ще напиша след малко. Все пак се надявам някой да вземе отношение по моя проблем с информация или съвет, ще бъда изключително благодарен за отделеното време!
Значи въпросния усилвател има следния проблем - десния канал звучи ужасно. Звука е глух с изкривени среди и понижени високи-звучи почти като някой ВЕФ отпреди 30 години. Усилвателя е на базата на интеграл STK2030 ако не се лъжа (може да беше 2230). Засега ще трябва да съм с него, защото нямам пари за друг, та няма да е зле ако този проблем е отстраним. Проблема е същия и на двата извода за колони (А и В). Питам, за да знам дали изобщо да го нося на ремонт или да се мъча да се оттърва някакси от него.
Предварително благодаря на решилите да се отзоват! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 29, 2008 11:48 Заглавие: |
|
|
Определено има нужда от ремонт.Решението дали да бъде занесен в сервиз зависи само от теб.Не мисля че в домашни условия може да се направи нещо,най-малко ти трябва скоп,за да се локализира проблема-в усилвател,предусилвател...Виж каква е цената на такъв клас продукт на старо(в добро състояние),на нов,и след като разбереш относителна цена на ремонт(поне цена за труд),прецени дали да го поправяш. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
clipse Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 29, 2008 12:27 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговора! И аз мисля, че е за ремонт. Не съм и помислял да се мъча аз да го човъркам. Усилвателя е взет на старо преди няколко години за 110 лева, сега подобни ресивъри са към 85-90 лева, но аз и не мисля да взимам същия, защото не ме задоволява като параметри. Сигурно ще го занеса все пак да го погледнат и ако може да се направи нещо за до 20-30 лева добре, ако не здраве.
Модерирано от RC
За отговор има бутон  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|