| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bugy_barabata Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 21:28 Заглавие: Реминт на Operlence |
|
|
| Здравейте имам преоблем с един мотор 17" Operlence EX7P с процесор базиран интелския 8051.Монитора има изкривяване тип възглавница и незнам как да я отстраня. С контролите на мониторите не става да се коригира. Някой може ли да ми каже как да постъпя |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 22:47 Заглавие: |
|
|
| Какво да правя след като проверя E/W. как да отстраня повредата ако е там. кат оотворих монитора видях, че чипа който управлява развивката е TDA9109 мож ли ако сменя чипа да се оправи цялата тая работа или може да има някой чарк който да се е издънил. И къде по точно да меря на самия извод на чипа спрямо маса ли да меря или другъде. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 22:00 Заглавие: |
|
|
| Bugy, тичай на сервиз, там работят едни хора които първо правят диагностика и после сменят повредения елемент. Така както искаш да я караш ремонта ще ти излезе по скъп от сервиза. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 22:49 Заглавие: |
|
|
| със сервиз е лесно.фатката е да се науча сам да си намирам повредите. не напразно следвам електроника. с това сам решил да се занимавам и съм решен да го оправя колкото и да ми струва.За това съм решил да се обърна към вас с повече интелек |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 23:15 Заглавие: |
|
|
| По форумите електроника няма да научиш, защото дори и някой да ти покаже "фатката" ти ще трябва да разбереш ЗАЩО става така! Налягай си парцалите и учи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 23:21 Заглавие: |
|
|
| искам да разбера къде да търся. Къде са вероятните места на които може да има издънка на някой чарк. Ако го занеса на сервиз никога няма да се науча да откривам повреда и да я отстранявам. лесно е когато се вижа какво се е изпържило но когато няма нищо видимо незнам какво да правя. къде да меряа относно ученето сам си налегнал и уча но не всичко го има по книгите |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 02, 2008 8:47 Заглавие: |
|
|
Намираш схемата и я разучаваш.
След като си изясниш кое как работи започваш да търсиш едно по едно.
Ако не захванеш първо най-вероятните места най-много да позагубиш повече време, но за сметка на това ще понаучиш и повече неща.
По книгите има достатъчно много, останалото се учи с практика и никой няма да може да ти го даде, още повече във форумите. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 02, 2008 19:34 Заглавие: |
|
|
Bugy с най добри чувства ама много ще ми е интересно да напишеш къде учиш и кой курс си.За името не те питам.А ако ми напишеш кое го няма в книгите, ще ти кажа точно кой елемент да сменш и да втаса работата  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 02, 2008 22:12 Заглавие: |
|
|
| Уча в добричкия филиала на Варненски Технически Университет и сам 2 курс. А относно за другия ти въпрос никъде не сам срешнал къде търся при евнтуалана такава повреда и какво точно я е причинило. Коиса възможните повредени елементи. а ако знаесх къде го пише и ми кажеш книгата коя е аз ще се постарая да си я набава и да я прочета. Търсил сам схемата на монитора но той дори го няма на снимка камоли да му има схемата. Когато го отворих и разбрах кои са процесорите които го оправляват им изтеглих даташийта. |
|
|
 |
|