| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 22:19 Заглавие: Проблем с дънна платка GA-8IPE1000 |
|
|
Проблема е, че след второто рестартиране при инсталация на WIN XP и излезе надписа WELLCOME - Компютъра забива!
Пробвано е с друга памет,процесор,видеокартa,хард сд-ром и блок захранване.Пробвал съм и с различни версии на BIOS!
Няма видимо надути кондензатори.Забива на едно и също място! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 25, 2008 23:51 Заглавие: |
|
|
В БИОС-а зареди т.нар. fail safe или експериментирай с изключване на инегрираната периферия (Com и LPT портове и други такива, дори флопито и мрежовата). Мисля че нещо от тая област е. Освен това виж и overclock да няма (вкл на видеокартата). _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Май 26, 2008 7:50 Заглавие: |
|
|
Надути кондензатори? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 26, 2008 11:47 Заглавие: |
|
|
| Писал съм че няма надути кондензатори! |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 26, 2008 12:55 Заглавие: |
|
|
Какво е XP-то, което си ползвал за тези тествове? Свали си 2 независими и тествай, може да е от самото XP. Свали си вече, има Windows XP SP3. Пробвай с него.
Какви външни устройства имаш закачени към това PC? |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Май 27, 2008 7:52 Заглавие: |
|
|
Извинявай, не съм го видял. Малко ми звучи като кофти драйвер. Я опиши конфигурацията и пробвай да заредиш в safe mode  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 27, 2008 11:34 Заглавие: |
|
|
XP-to съм го инсталирал на много компютри,не е от него.В safe mode зарежда.Проблема е в самото дъно-това съм го установил,но за съжаление не мога да се справя с проблема на дъното!  |
|
|
 |
plashilo1 Гост
|
Пуснато на: Вто Май 27, 2008 12:22 Заглавие: Почистване |
|
|
| Като начало почистете всички цокли за памет PCI и т н |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 27, 2008 16:33 Заглавие: |
|
|
Ако зарежда в safe mode и ако причината си сигурен, че не е в софтуера, остава да е нещо наистина по дънната платка и то точно в някоя от интегрираната периферия. За да откриеш какво е я изключи (оставяш само това без което не може, но то си може почти без всичко), махаш и всякакъв допълнителен хардуер който не е нужен за да заработи компютъра - CD/DVD, Floppy, LAN, Bluetooth и т.н. Ако зареди включвай поетапно всичко, докато стигнеш до проблема. Добра идея е да видиш и как се държи ако му пуснеш някое LiveCD - infr@ Live CD примерно. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 27, 2008 21:54 Заглавие: |
|
|
Смени всички филтриращи кондензатори които са за захранването на рам паметта,нищо че не са надути.Но можеш преди това да пуснеш един рам тест,даде ли ти грешка задължително сменяй всички електролити на цялото дъно,като ги избираш да са с малко по големи работни напрежения от старите и да са на 105 градуса задължително.
Влез в биоса и увеличи всички закъснения на паметта,изобшо промени всички настройки на паметта в биоса да са на най-бавната скорост,естественно като смениш кондензаторите,и ще видиш какъв ще е резултата.Ако не знаеш как се сменят кондензаторите и това ще ти кажа как става. |
|
|
 |
|