| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 10:24 Заглавие: Видео сплитер |
|
|
Търся схема на видео сплитер - 1 вход / 4 или 6 изхода за разпределяне на видеосигнала на една камера към всички телевизори в къщата.. сигнала ще се предава по усукана двойка чрез пасивни видео балуни..
Може някой пройзводител да има специализиран чип за целта но не съм намерил още...
Някой ако има изтествана схема ще съм благодарен ако е сподели.
Желателно е схемата да е сигурна защото някои от телевизорите струват много парички и не ми се рискува особено... _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 10:36 Заглавие: |
|
|
Колега TEA2014A ( http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/E/A/2/TEA2014A.shtml ) е специализиран чип и ще ти свърши работа.
Струва ми се,че се насочваш към скъп вариант за тази цел.Видео балуните не са най евтиния вариант и като се има в предвид,че вървят по 2бр на линия.
Можеш да пуснеш сигнала към телевизорите по коксиален кабел ,чрез един модулатор. |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 10:58 Заглавие: |
|
|
Чипа TEA2014A ми е известен... но той не е специализиран за целта. Анди предлагат един "сплитер" с него който обаче усля вече да изгори видеовходовете на няколко телевизора...
TEA2014A е видеоключ с един видеобуфер... без косефицент на усилване... ако реша да закача 4 видео входа на него не знам каквъв ще е ефекта. В някой схеми дават без развързващи кондензатори на изходите... и ефекта е, че TEA2014A подава постоянна съставна към видеовходовете на телевизорите и те горят.. по-точно горят видеоключовете в тях. Видеовходовете на различните телевизори са различни за съжаление - някой нямат развързващи кондензатори на входовете. Защо не знам но те са проблемните. Слагайки развързващи кондензатори на изхода на сплитера възниква проблема с телевизорите имащи развързващи кондензатори...
Може би ще се наложи да се използват 4 или 6 такива чипа за да си реализирам истински сплитер ако не се намери специализиран чип.
С каква стойност да са развързващите кондензатори на изхода на сплитера (ако е с TEA2014A) още не съм решил.. приемам всякакви предложения и указания... _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 20:02 Заглавие: |
|
|
| Кой модел сплитер си ползвал от фирма Анди? |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 20:09 Заглавие: |
|
|
AN 1 in/ 2 out - Видеоразклонител - платка 12Vdc _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 03, 2008 16:35 Заглавие: |
|
|
| Да бе да и един мармод завива шоколад в Москвич.Аз използвам същите видео разклонители без никакви проблеми.Ако си объркал захранването не означава,че схемата не работи. |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 03, 2008 21:27 Заглавие: |
|
|
Да бе да.. ние доматите с колците ги ядем
Пак ще бъде TEA2014A но свързана по съвсем друг начин.. вярно при първия оглед не обърнах внимание, че си има друг канал с усилване 6dB. Сплитера е готов за тестове утре.
Относно окабеляването... няма как да се изгради ново а требва да се използва наличното. При промяна в заданието след окабеляването всеки ще се чуди как да се оправи. Избор нямам голям в случая освен да ползвам балуни. Учудих се на коментара, че са скъпи обаче  _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|