Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с NОKIA N95
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 25, 2008 19:02    Заглавие: Проблем с NОKIA N95 Отговорете с цитат

Здравейте!
Имам такъв телефон, който е разкодиран и с допълнително вкарано българско меню.
Но от вчера се случва нещо странно с камерата: В режим на запис работи около 8-10 секунди и телефонът блокира напълно-остава на дисплея последният сниман кадър от клипа и нищо не работи по телефона, с други думи, налага се да се вади батерията, за да заработи телефонът. Всички други функции работят нормално, включително и снимането в режим фотоапарат.
Свалих мемори картата, но няма разлика в поведението на телефона. При едно от блокиранията изписваше, че "камерата се използва от други устройства". В останалите случаи-просто блокаж. Понякога записва файла с клипчето, докъдето е стигнало, но в повечето случаи(9 от 10 опита)-не.
Дали проблемът е от разкодирането или е нещо по-сериозно? Т.е. може ли да се реши само с ново препрограмиране?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Andrei Angelov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 25, 2008 20:54    Заглавие: Re: Проблем с NОKIA N95 Отговорете с цитат

emil74 написа:
Здравейте!
Имам такъв телефон, който е разкодиран и с допълнително вкарано българско меню.
Но от вчера се случва нещо странно с камерата: В режим на запис работи около 8-10 секунди и телефонът блокира напълно-остава на дисплея последният сниман кадър от клипа и нищо не работи по телефона, с други думи, налага се да се вади батерията, за да заработи телефонът. Всички други функции работят нормално, включително и снимането в режим фотоапарат.
Свалих мемори картата, но няма разлика в поведението на телефона. При едно от блокиранията изписваше, че "камерата се използва от други устройства". В останалите случаи-просто блокаж. Понякога записва файла с клипчето, докъдето е стигнало, но в повечето случаи(9 от 10 опита)-не.
Дали проблемът е от разкодирането или е нещо по-сериозно? Т.е. може ли да се реши само с ново препрограмиране?

Здаравей,
според мен е изключено проблемът да идва от 'разкодирането', освен ако при евентуланото отваряне на телефона да се е получил някой 'хардуерен проблем'.
На първо време пробвай да възстановиш заводските настройки, ако не подейства: инсталиране на най-новата версия (горещо препоръчвам това да се направи в сервиз, а не в домашни условия).
Ако не помогне: твърдо отиваш на хардуерен проблем: камера, лентов кабел и кой знае още какво...
Успех!

Exclamation Arrow Не отговаряй с бутона Quote Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 25, 2008 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Далеч съм от мисълта да правя каквото и да било с такъв телефон в домашни условия. Тъй като мобилните комуникации не са ми област, въпроса го задавам, за да знам горе-долу за какво става дума. Логично ми беше да е софтуерно, понеже фотоапаратът работи. Дайте препоръка къде в София може да се направи каквото трябва и да имам гаранция за интервенцията. Евентуално предполагаема цена?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Andrei Angelov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 25, 2008 21:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Във всеки що-годе приличен сервиз, които се занимава с телефони.
Преисталацията на софтуеъра би трябало да струва 10-15-25, не повече от 30 лева. Камерата: 50-60 лева, лентов кабел: твърдо над 100. А гаранция - след като ти го направят Wink. При представителите на Нокиа няма да ти харесат нито цените, нито сроковете, а най-вероятно ще ти откажат ремонт ако апарата е извън гаранция.
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 25, 2008 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Направо се изложиха с този модел! Телефонът няма и половин година!!! Предполагам, че няма да признаят гаранцията, заради преинсталацията на софтуера... А един лентов кабел да струва 20 процента от стойността на телефона... Направо нямам думи...

Добре де, само от любопитство: как така проработва и спира, ако е кабелът?
Върнете се в началото
Andrei Angelov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 26, 2008 8:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Смяната на софтуеъра не би трябвало уврежда гаранцията - от Нокиа са предвидили възможност да го изтеглиш от техния сайт и инсталираш собственоръчно.
А за кабела: ами нещо подобно се получава при ютиите например Wink - като го размърдаш и тръгва...
Поздрави!
Върнете се в началото
morf
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 26, 2008 8:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бих заложил на софтуерен проблем. Преди да се обърнеш към сервиз за преинсталиране, опитай с един hard reset - *#7370# и кода ти за сигурност. Разбира се, преди това архивирай всичко ценно от телефона.

Ако трябва да се сменя лента, 100 лева е твърде висока цена. По-скоро 60-70. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Andrei Angelov
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 26, 2008 9:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked
Странно - доставната цена на оригиналните е 95 лв.
Върнете се в началото
morf
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 26, 2008 9:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз гледам едни доставни и е на половина цената, но явно не са оригинални.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 26, 2008 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Наперавих ресета, но настана пълен хаос!
Сега дори не знам как да си вкарам българско меню, ако изобщо го има.
Как се променя значението на десния бутон? Преди беше "контакти", сега е "плейър".

Последната промяна е направена от emil74 на Чет Юни 26, 2008 11:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети