|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dripper Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 17:03 Заглавие: Звук на TV през тонколоните на DVD |
|
|
Ето го значи какъв е проблема.
Имам 5 тонколони от DVD и искам да ги вържа към TV си така, че звука от TVто да се предава на тях и разбира се да си работо и DVDто с тях. Също така искам и като си прокарам TV-Out кабел от PCто като го пусна в TVто звука да се чува през 5те тонколони.
В момента всичко е в кабели и незнам кое как да вържа, за да постигна това, което искам.
Първоначално си мислих за скарт, но как трябва да вържа 5те кабела, за да може звукад а стига и до DVDто и до TVто и как може след като си вържа компа към TVто звука пак да се чува през 5те тонколони?
Прокарал съм си Video и Audio кабел от компа до TVто, взел съм си одължител за скарт с 3 гнезда. Като забравих да кажа, че съм на сателитна телевизия и вече даже единия ми скарт е зает.
http://img249.imageshack.us/img249/9756/29532141sa9.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 17:56 Заглавие: |
|
|
Желанието ти най-много да доведе до това, че да станеш клиент на един (или няколко) сервиза с техниката си.
DVD-то както и останалите неща би трябвало да имат user manual.
Прочети го/и.
Там пише какво може и какво - не.
Помисли в/у въпроса от телевизора ти какъв звук "излиза" и как от моно (в най-добрия случай стерео) може да се получи 5+1 ?
И разни други подобни въпроси би трябвало да си зададеш и по възможност отговориш преди да започваш.
А за навръзването и резултатите на кабелна, компютър, телевизор и други техники е писано не веднъж. (До какви резултати се стига без да се вземат определени мерки.) |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 13, 2008 10:58 Заглавие: |
|
|
В зависимост от телевизора и двд можеш по Скарта да получиш обратна връзка и звука от телвизора да стигне до двд-то. От него 100% имаш някаква система за прехвърляне на звука на всички колони - Dolby Prologic или нещо подобно. Напълно безмислена операция, но щом те кефи...
Иначе другия вариант е от жака за слушалки на телевизор с кабел 3,5мм жак - 2 чинча да вкараш звука в двд системата. Би трябвало да има такъв вход на двд-то. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|