|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 8:01 Заглавие: Помощ за донапасващ траф между ВЧУ и PLL стерео-декодер |
|
|
Ей така за спорта реших да отворя едно авто-касетофонче и видях с учудване, че моно изчадието има стерео тонкоректор. Реших да сложа стереодекодер изрязан с дрелката от един друг домашен отпадък и взе че тръгна. Ама зле. Има прекалено голяма разлика между изходното съпротивление на ВЧУ и входното съпротивление на декодера.
Трябва ми методика за изчисляване на звуков трансформатор с феритен магнитопровод.
Мисля, че с пълна методика (с изчисление за f) за мрежови трафове би трябвало да стане. Поправете ме ако греша.
Това е схемата на ВЧУ:
Последното би трябвало да е изхода:
Схема и входен импеданс на PLL-декодера:
Благодаря предварително. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 18:10 Заглавие: |
|
|
PET3, мисля, че тръгваш по по-сложния път.Ако не ти достига ниво на сигнала за добро стереоприемане е достатъчно да добавиш елементарен усилвател който трябва да усили сигнала в честотна лента 20 Hz- 53kHz.Но мисля ,че трябва да работиш в друга посока:
На изхода на честотния детектор в моно приемника е включена веригата за деемфазис на сигнала ( на аудио ниво ).Тази верига подтиска високите при прием и би влошила работата на стереодекодера ако е преди него.Тя в стереоприемника се намира след стереодекодера ( пак на аудио ниво ) .Извода е ясен-махаш всички R , C на изхода на демодулатора ( с изключение на прехвърлящия конд. )и подаваш сигнала на входа на стереодекодера.
Пробвай това и успех! |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 19, 2008 12:29 Заглавие: |
|
|
оу да бе, това наистина ми се изплъзна от полезрението. Мерси
Вече намерих методика специално за прехвърлящи аудио-трансформаторчета. Руски ферман 1968г.
Но може да пробвам с някое ОУ. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|