| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Янко Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 10:51 Заглавие: мултицет DT9205A -показанията му са занижени |
|
|
Здравейте. Веднага да кажа, че съм аматьор в електрониката. Купих си вчера този мултицет и забелязах, че показанията му са занижени в сравнение с три други уреда от типа DT 838/830. Например при измерване на постоянно напрежение в обхват 20В, разликата е около 1-2 десети. При измерване на променливо(мрежата) показва с десет волта по малко. При измерване на съпротивление, също показва малко по ниски стойности. Въпросът ми е, с кои тримери да го коригирам? Благодаря предварително.
Добавено от Божилов-
Първо-добре дошъл!
Коригирал съм ти заглавието-запознай се с правилата на форума-как се оформя заглавие на тема и че моделите се пишат на родния им език |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 13:32 Заглавие: |
|
|
| Намери си първо еталонен уред ,с който да сравняваш -не тези китайски измишлЬотини ,освен това 10 волта на обхват 700 е горе долу колкото е класа на точност на тези уреди ,същото важи и за 1-2 десети на 20 волта обхват ! И последно си провери батериите на старите уреди ,спадането им води до завишаване на показанията ! |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 13:58 Заглавие: |
|
|
За 15лв. уред мери направо перфектно  |
|
|
 |
Янко Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 14:00 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на ELP и приемам забележката на Божилов. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 15:15 Заглавие: |
|
|
направих една съпоставка, съвсем случайно имам идвата мултицета На онзи малкия наистина точноста е малко... показва с 5 волта по-малко на този обхват, сравних го и с един съветски истински прибор, определено 9205 е точния, DT830 е само за тестер  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Янко Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 16:16 Заглавие: |
|
|
| Все пак, независимо от ниската цена, не ми се струва нормално DT838 да показва 224В, а DT9205A - 214В |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 18:23 Заглавие: |
|
|
Абе Янко купи си един уред над 100лв. и тогава ако има проблем е за споделяне Тези китайчета зависи в кой гараж са правени ,ако е по в центъра независимо от модела ще показват по точно.Тази тема за Китайските мултицети се дъвчи през ден Само ще ти споделя едно,делителите им са под всякаква критика.От там нататък какво да говорим  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 19:03 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | сравних го и с един съветски истински прибор, определено 9205 е точния,  |
Хм......определено интересна хипотеза.Може ли да узнаем модела на истинския уред,че аз нещо не съм чувал за подобно изделие. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 20:15 Заглавие: |
|
|
Хъм.. много съмнително изказване, намери ми китайски мултицет по-точен от моя СССР волтметър Б7-35  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | намери ми китайски мултицет по-точен от моя СССР волтметър Б7-35 |
Ееее....определено е по добър от Китайджуните  |
|