| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
skuller Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 17:43 Заглавие: dc - dc 12V захранващ блок |
|
|
здравеите нов съм във форума и незнам дали това е правилното място за темата ми ..
интересува ме дали някои може да направи устороиство подобно на
http://www.opussolutions.com/index.php?p=product&id=25
накратко за устоиството .. захранващ блок за компютър на входа на който се подажа 12волта прав ток .. а не 220 променлив |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Май 23, 2008 18:33 Заглавие: Re: dc - dc 12V захранващ блок |
|
|
| Всичко може,ама за какво ти е тва чудо?искаш да захранваш компа от акумулатор ли?UPS-a върши същата работа |
|
|
 |
skuller Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 13, 2008 16:44 Заглавие: |
|
|
| нещо подобно .. искам да захранвам компа като сам насело .. но там тока е много нестабилен и затова искам да ползвам някакав 12V aкомулатор .. можеш ли да направиш такава схема ? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Юни 15, 2008 23:33 Заглавие: |
|
|
Най-добре си направи инвертор.. 12В->220В/300Вата и на горе... но не по онази схема разглеждана наскоро във форума с мп-та и т.н. Вземаш един траф 220->2х11В по 4 мосфета на рамо като средния извод на 2ричната го слагаш през лц звено и предпазител към +12В на акумулатора... Управлението на мосфетите с генератор на 100Хз и после с делител на 2 като едото рамо трябва да е инвертирано спрямо другото... и то много точно!Сложи и някои друго ЛЦ звено на изхода и един варистор или ТВС диод паралелно на 250В да имаш някаква "защита"
Успех! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|