| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KrasiSavov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 22:20 Заглавие: Схема на ВИХЪР 30 |
|
|
Колеги,
Търся принципна схема на руския извънбордов двигател ВИХЪР 30.Електрическия модул е залят със смола за предпазване от влага и по инструкция руснаците пишат че не се ремонтира.Може ли да се разработи ел.схема като заместител на този модул,по-точно електронната част. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
KrasiSavov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2008 21:59 Заглавие: |
|
|
| Благодаря Фикри. |
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2008 23:02 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги,
имам 3 мотора Вихър 30,единият от тях е с 2 чукчета явно е по-стар модел,другите два са с електронно БМ-2.Тези електронните със сигурност не работят и аз се интересувам как може да ги ремонтирам.Търсил съм много информация в нета,но до тук нищо.Разбрах само,че за елекртонните запалвания маховикът се различава от този с 2те чукчета,който в момента ползвам.Имам проблем:трудно запалва.Ако го няма стартера просто...незнам как ще го взривя(неизползваем).Ако стигнаш до някъде,моля да го споделиш. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2008 23:26 Заглавие: |
|
|
E Пазарджик не е далече.
Намери начин да ги донесеш до Кърджали и двата ще зпеят.
Разбира се, че се шегувам.
Провери си центровката с индикатор, която трябва да е 3,5мм от горна мъртва точка.
В електронния блок се сменят тиристорите с качествени, както и кондензаторите 0,1мкф също с качествени.
А пропо, преди да тръгнеш да палиш впръсквай директно в карбуратора малко бензинец с някаква бутилка от веро или нещо подобно.
За допълнително инфо можеш да се обадиш на лични. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 24, 2008 1:06 Заглавие: |
|
|
Ами това са тривиални неща! Повредени ли са чукчетата, какво е разстоянието между чукче и наковалня в отворено положение, моментът на запалване, луфтът на свещите и много по-рядко бобина или кондензатор. А и самите свещи дали са наред? Понякога задръстена цетка на карбуратора, лошо работеща бензинова помпа...
А, забравих за компресията! Да се провери с манометър. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
joro_61sv Опитен потребител

|
|
|
 |
|