| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Karl Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 14:15 Заглавие: Отново тема за PIC програматори |
|
|
Здравейте,
Направо на темата - необходим ми е програматор за PIC по точно серията 16FXXX. До сега ползвах JDM програматор, но възникна проблем като реших да ползвам лаптоп. Смених сумати идеи за COM порт, но уви там нивата са по различни и не могат да захранят директно процесора през порта.
Четох, че трябва да слжа MAX232 със външно захранване но не намерих никъде схема.
Ако някой е правил подобни схеми след като се е сбъскъл със същия проблем да даде идея.
До сега съм ползвал за програматор ICProg, но може и да е PonyPro или каквато и да е друга програма. Просто да се ползва free програмка и да е със външно захранване май!
PS: искам да си го сглобя сам не ми се купува готов просто за спорта за мен това е хоби и повече ще ми хареса сам да си го направа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 14:24 Заглавие: |
|
|
| Виж универсалния на "Млад конструктор" , при него се използва МАХ232 с външно захранване, но пак ползва сериен порт. http://www.constructor.bg/mk/ |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 15:10 Заглавие: |
|
|
След USB излиза някакво RS232 v3 и аз на мен не мие ясно много.
но в атача иам една джифка.
Няма да я качвам да се перчи на монитора и който иска да я види да си я тегли.
А драйф тук търсиhttp://www.ftdichip.com/ |
|
|
 |
nikiforiv Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 22:25 Заглавие: |
|
|
Дааа, и аз имах същите проблеми когато си вземах лаптоп. Пробвах какво ли не, чекмеджето ми се напълни с какви ли не програматори Проблема се реши чак когато си направих PICkit 2. Това програматор/дебугер разработен от Микрочип и прошивката, програмата и схемата са напълно свободни за използване. Повече информация на http://www.microchip.com/pickit2 . Предимство е че може да се ползва директно от Мплаба, пили Всички F серии без проблем ( дори HCS сериите !!! ), няма захранване ( ползва 5В от USBто). Недостатъка му е че схемата е малко усложнена, но не чак толкова за да не се направи в домашни условия. |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 29, 2008 21:45 Заглавие: |
|
|
nikiforiv извинявай би ли ми пратил схемите и софт на майла [email protected]
за този програматор, че имам проблем с отварянето на страницата... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
Karl Нов потребител

|
|
|
 |
nikiforiv Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 12:29 Заглавие: |
|
|
| Хм. Това е когато имаш СОМ порт на компа но не ти стига захранването което се получава от него. В повечето преходници USB->COM които се продават по магазините са изведени само RX и TX. Т.е. на теб ти трябва пълен СОМ за да го ползваш за JDM програматор ( освен TX и RX COM порта ти трябва да има и DTR, CTS, RTS ) |
|
|
 |
|