| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
behringer Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 8:35 Заглавие: Схема за управление на тиристори.. |
|
|
| здравейте на всички от форума. Още не се познаваме но се надявам че можете да ми помогнете. Нуждая се от схема за управление на трифазен тиристорен изправител. това е част от дипломната ми работа и никаде не мога да намеря управлението на тиристорите (6 броя). Всъщност схемата представлява зарядно за акумулаторна станция. (24 V; 60 A). Благодаря ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 13:01 Заглавие: |
|
|
Трябва да уточниш схемата на изправителя - защо са шест тиристорите? При схема Ларионов е достатъчно да се управляват само три вентила. При трифазна еднопътна - също. Голямо значение има каква е схемата на регулиране и обратната връзка.
Навремето съм правил прецизен шестфазен изправител с обратна връзка по мощност (в частнос по напрежение) и е голям проблем работата при големи ъгли на запушване - като се отпуши някой от тиристорите повече, подтиска останалите и пада изходната честота. А иначе схемно - намери еднофазна схема и я правиш толкова пъти, колкото са тиристорите (или два пъти по-малко), но всеки тиристор се синхронизира с неговата фаза! |
|
|
 |
behringer Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 7:49 Заглавие: |
|
|
| не е задалжително тиристорите да са шаест, просто трябва да ги управлявам по някакв начин. Схемата за зареждане на акумулатори, а случайно ако пазиш тая твоя схема, каде си я правил навремето би ми сваршила чудесна работа... ( не задалжително да работи перфектно) |
|
|
 |
|