| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Aleks_bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 20:42 Заглавие: Пччатни платки по метода с принтера? |
|
|
Здравейте, искам да попитам тези от вас, които правят по този начин печатни платки, каква хартия използват? и откъде мога да си я набавя и аз? Защото пробвам с някви лъскави, било то от календар или списание, но не ми се получава хубаво. И след разяждането, пистите стават леко на точици и отънени.
А хартията е най важна, за да може да се одлепва хубаво от нея полимера.
Ето тук в едно клипче е показано, как става и виждам че се използва някаква синя хартия: http://www.youtube.com/watch?v=Q6WJqjVleG0&feature=related
Ако някой знае нещо, нека да каже примерно в кой магазин, как се казва хартията и т.н. Благодаря за помощта  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 21:06 Заглавие: |
|
|
| С фотохартия пробвахте ли? Ама от гланцираната. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 22:08 Заглавие: |
|
|
| Аз ползвам самозалепваща хартия която се продава по книжарниците-махаш хартията и ползваш долната лъскавата част.Получават се отлични платки без забележки,успех! |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 22:14 Заглавие: |
|
|
| Аз не знам има ли някакъв чалъм с гланцовата хартия обаче на мене ми се получава по добре с обикновена , с гланцовата сечко се размазва, въпреки че с обикновената не става перфектно. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 6:02 Заглавие: |
|
|
В Офис уан продават паус формат А4. Върши чудесна работа. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 9:10 Заглавие: |
|
|
| Няма нищо особено с гланцовата. Добре е да е от хартия за лазерен принтер (например етикети). Ако отпечатъка от принтера е ясен и платката ще стане. Обикновено по хартията не остава никакъв тонер! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 17:53 Заглавие: |
|
|
Всичко зависи от принтера,не само от хартията.Зависи от температурата на ютията,не на последно място от самото медно фолио.Повече търпение и много опити и резултатите идват.Но аз самият съм стигнал до извода че размера на платките,които стават добре е силно ограничен.Големи платки по този начин не съм успял да направя. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 25, 2008 19:45 Заглавие: |
|
|
Това беше актуално преди 15 години.
Сега за 20 лева и 5 дена ти правят истинска платка,
като спестяваш много ядове.
Имам спомени че по онова време ставаше и с факс хартия.
Мисля че се печаташе откъм термо.. слоя, и се залепваше на нормален лист за да не се мачка. от валовете на принтера.
Влезте в саита на селектра |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 8:00 Заглавие: |
|
|
Гланцирана хартия от списание, по възможност бяла част /без надписи/ и ютията се наглася на възможно най- ниската температура при която тонера залепва, след това се натиска, но не много силно, за да не се размаже. След като изстине, се кисне във вода поне 2-3 минути.
Личен рекорд- 3 пътеки на 1 милиметър
П.П. и е важно фол. текстолит да е много добре изчистен от окиси- става с кухненски препарати- савекс, роли и прочие. След почистване се подсушава и никакво пипане. Ако отпечатъка не стане, се почиства отново и пак така. По- малки дефекти се коригират с перманентен маркер.
Успех! _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
jiko_sl Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 15:11 Заглавие: |
|
|
| става ли ако на гланцирана хартия с перманентен маркер се ачертае платкатаи след туй с ютията? |
|
|
 |
|