| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sno Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 14:44 Заглавие: Генериране на звук .. |
|
|
Първо, искрено се извинявам за глупавото заглавие и глупавата тема, но..
Въпросът ми е следният - нали знаете плюшените играчки, които при натискане на дадено място казват нещоси. Извадих платката от играчката, но за съжаление бе покрита със смола(предполагам?). Можете ли да ми дадете идея за създаването на такава схема, със съответно избран от мен звук. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 15:05 Заглавие: |
|
|
Тази играчка всъщност е доста сложно изделие. Самият чип е излят върху платката и той представлява огромна памет в миналото ги правеха bitstream но сега вече има и доста с качествен звук и не са bitstream.
Самоделно можеш лесно да си направиш като използваш чип на Winbond. Има такива, които могат да работят самостоятелно и такива, на които им трябва контролер за да се управляват. Аз съм работи с ISD4003 и бих казал, че качеството е доста по-добро от това на изграчките, като цените не са високи на чиповете тази по-горе е около 12 лева. |
|
|
 |
Sno Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 15:56 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за информацията, но след преглед на datasheetа на ISD4003, установих, че ще бъде твърде сложно за мен да реализирам работеща схема : / |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 18:17 Заглавие: |
|
|
| А защо си мислил, че ще е просто? |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 26, 2008 22:05 Заглавие: |
|
|
| "Млад конструктор" има разработка на записващо устройство за говор с ISD1416, но продължителността е само до 16 секунди ( с ISD1420 може да стане 20). Удобство е, че имаш схема и готова платка. Неудобството е, че е около 25-30 лева целият комплект. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 6:24 Заглавие: |
|
|
Само допълвам,че схемите 1416 и 1420 са с най-добро качество на звука.Тези с по-голяма памет го свалят до ниво "телефонна слушалка". _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 23:48 Заглавие: |
|
|
Добре, явно ще се позанимавам, благодаря за постовете ви.
Само искам да попитам, ако някой може да ми сканира списанието, тъй като го нямат в наличност в Млад Констуктор. |
|
|
 |
|