| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milen89 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 13:23 Заглавие: Може ли малко помощ ? |
|
|
Дадоха ми една схема изправител с удвояване на напрежението мисля да я слагам на мотопед балкан 50 той е 6v и ще му слагам крушки 12v та може ли да ми кажете дали ще върши работа и може ли да ми кажете там кадето е 6v на кои от изводите (1и2) е + и на кой - . uF какво е микро фаради ли тфа на кондензаторите ? И може ли да ми кажете какви точно диоди ми трябват изправителни нали ? мерси много
а етоя и вапросната схема www.milen123.hit.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 13:48 Заглавие: |
|
|
Схемата изправя и удвоява САМО променливо напрежение. Ако 6-те волта са право напрежение (от акумулатор) няма как да стане.
Характеристиката на този удвоител е мека. Т.е. при натоварване напрежението пада сравнително бързо. Та колкото е по-мощна крушката толкова по-малко ще е напрежението на изхода. Напрежение в зависимост от товара може да се коригира в граници със стойността на кондензаторите. Напрежението ще е пулсиращо.
Освен капацитета, кондензаторите трябва да са предвидени и за изходния ток.
Един от проблемите е че промяна на капацитет или дефект в кондензаторите ще влияе силно на изходните параметри.
Друг проблем е че ако се настрой за 55 вата крушка то при включване на една (само една) 5 ватова крушка тя вероятно ще изгори заради завишеното напрежение.
Освен това схемата е грешна. Д1 трябва да се свърже от другата страна на Д2.
Бих те посъветвал да си използваш 6 волтовите крушки. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 15:10 Заглавие: mcfaraona |
|
|
| Автора,не се обиждай,ама се занимаваш с глупости. |
|
|
 |
milen89 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 16:22 Заглавие: |
|
|
| ами то наприжението на този мотопед си е променливо а крушката дето мисля да слагам е 100/90w може ли да корегираш схема и да ми я пратиш за да светне тази 12волтова крушка.Мерси предварително |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 16:43 Заглавие: |
|
|
| А каква е мощността на генератора на балканчето? Силно се съмнявам, че ще може да ти захрани тази крушка. |
|
|
 |
*joda Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 16:44 Заглавие: |
|
|
| Не мога. Нямам си на идея какво излиза от динамото на балкан 50 а и не съм убеден че мога да го сметна да ти го пратя и да заспи всичко без фойерверки. Затова пък съм сравнително сигурен че ще ти изгори динамото. Все пак ще искаш да дръпнеш > 30 ампера от 6-те волта. Солидарен съм с мнението на другия гост. |
|
|
 |
milen89 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 17:26 Заглавие: |
|
|
да е ама то балканчето прави повече от 6 волта и изгаря 6 волтови крушки и аз сега го карам със 12в ама като е на обороти мотора свети по слабо в смисъл силата на светене се определя от оборотите на мотора как да се справя с този проблем няам си и идея
щях да ви казвам че няма да ми изгори динамото защото това е изпробвано един пич от един друг форум ми беше дал тази схема ами нали каза че е объркана там диодите може ли да ги оправиш и да ми я пратиш моля те *joda
и ако може да ми кажеш какви трябва да са диодите и кондензаторите в микро фаради ли са мерси |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 17:38 Заглавие: |
|
|
потърси схема за simson с акумолатор
намеи си акумолатор и ще стане убиец
Ако му сложиш и електроно запалване ще полетиш
като бях малък сме го пробвали става наи добре с акумолатор
и водно охлаждане сме правили _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
milen89 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 19:17 Заглавие: |
|
|
| С акумолатор става дълга и широка тря ми просто една схема така ли никой номоже да ми помогне помогнете ми моля виии |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 27, 2008 20:11 Заглавие: |
|
|
| Най-добронамерено те съветвам да прочетеш пак по-горния ми пост. 99 процента съм сигурен, че с тази сто ватова крушка ще ти изгори генератора. Ама нищо не ти пречи да пробваш. Свържи няколко 6 волтови крушки с обща мощност 100 W и ще разбереш. Е, после може да се наложи да си търсиш нов генератор или да пренавиваш намотката за осветлението на стария. |
|
|
 |
|