| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 29, 2008 23:11 Заглавие: |
|
|
| А какво заплащане предлагаш ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 2:22 Заглавие: |
|
|
Всички ел. кондензатори??? Преброил ли си ги колко са? А и мощните резистори. Когато човек се меси толкова в нашата работа, не е ли по-добре да си го оправи сам? Този усилвател го познавам и съм го оправял като гаранционен, но при "такива изисквания" ми се "изпарява" всякакво желание! _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 8:25 Заглавие: |
|
|
Чакайте бе хора,човека иска да му се свърши работа.Да приемем че въпросният ремонт ще отнеме 3-4 часа.За един техник е нормално да отремонтира един телевизор за около час-час и половина.Значи за 4 часа с този усилвател ще загуби,да кажем 3 ремонта.Абсолютно усреднено,по 30лв. на ремонт,това прави 90лв за трите часа труд.Добавяме части за около 20 лв и получаваме 110лв.Ако на човека му е изгодна цената,защо да не го направи някой?
P.S.Забравих да кажа-и аз се нареждам на опашката.Тези парички не са за изпускане. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 9:21 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Тези парички не са за изпускане. |
Тарикат щот е от София а  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 9:30 Заглавие: |
|
|
EDIT:Всъщност очаквам друг сценарий.Въпросния усилвател може да бъде намерен за около 50 лв. без озвучителни тела.Неработещ с малък проблем(включващ части за 5-6 лв.) струва 20-30 лв.Тъй,значи усредняваме цената на 40 лв.Едно изделие,както е известно,е изгодно да се ремонтира до сума,ненадхвърляща 50% от цената му(труд и части).Значи реалната цена за ремонта е 20лв.Тъй като цената на частите,необходими за ремонта му е около двайсетина лева(две-три шепи кондензатори,1 герданче резистори,други),това означава,че трябва да се използват и стари(но безобразно надежни,проверени с ESR метър!) компоненти.Така цената на частите може да бъде сведена до около десетина лева.Остават десет лева за труд.Редно е техника да направи отстъпка,защото за него трябва да е чест и удоволствие да ремонтира това чудо на техниката.В размер не по-малък от 20% върху труда.Сумата за труд става 8 лв.Времето за ремонта се предполага че е около 4 часа.Крайна цена на ремонта-18 лева труд и части.Цената на труда възлиза на 2 лева на час.Осигурява се и абонаментна(доживотна),съответно безплатна поддръжка.Да ми носи и кафе с кола с усилвателя и го захващам  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп
Последната промяна е направена от мармот на Пон Юни 30, 2008 10:20; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 9:50 Заглавие: |
|
|
Ако човека беше от Созопол аз щях да съм първи в редичката ама за него ще е по добре да ме гръмне някъде около Айтос щото не знам колко ще му излезе тоя ремонт  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 10:19 Заглавие: |
|
|
Де да беше от Созопол на половин цена от дадената (110лв.) щях да го направя
П.П. Аааааа...........Мармот така няма да се разберем за тази цена Няма да подбиваш цената ЕЙ и то в гръб, в стария си пост  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 10:39 Заглавие: |
|
|
Тука май пак не се чете както трябва.Упоменато е ,че трябва да се премахне "характерното българско звучене" Трябва да се постигне характерно западно звучене.Разбързахте се за парите без да има яснота как ще бъде извършена услугата  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 10:49 Заглавие: |
|
|
Да бе да,ще цитирам част от поста ти
| Цитат: | | Ако човека беше от Созопол аз щях да съм първи в редичката |
|