|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
StuPIDo Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 14:17 Заглавие: HELP : Logitech Keyboard problem |
|
|
Ще ви се стори много ламерски въпрос но ...
Значи става дума за една клавиатура на Логитеч модела е Y-ST39
та , значи скъса се накрайничето - PS/2 , но проблема е в това , че кабелите не са със стандартния колор код , и незнам как да ги свържа а именно нали трябва да са на
пин.1 - Черен
пин.3 - Червен
пин.4 - Оранжев
пин.5 - Жълт
Само че в тази гадост кабелите са Бял , Зелен , Желт и Червен и незнам как да ги свържа ? Някой ако има идея ще съм му много благодарен , просто клавиатурката е със сантиментална стойност не за друго Благодаря ви отсега. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
StuPIDo Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 14:53 Заглавие: :) |
|
|
Ами аз знам как изглежда ДИН-6 , знам и какво къде влиза , ама проблема е че незнам какво ИЗЛИЗА от клавиатурата Как мога да разбера ?!? кое кабелче на клавиатурата за какво служи ?!? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 14:57 Заглавие: |
|
|
| Ами разглоби клавиатурата. Масата и захранването не е проблем да бъдат намерени, нали? |
|
|
 |
StuPIDo Гост
|
Пуснато на: Чет Фев 03, 2005 15:08 Заглавие: ... |
|
|
Ами ще съм благодарен на всички напътствия , мерси от сега , доста съм лаик по темата , ако ти се занимава би ли ми обеснил по-подробно , извинявам се отново , скаран съм с хардуеъра , по природа съм програмист и ми е малко сложно като се опре до поялник Но ако ме упътиш ще се оправя предполагам ... Имам мултицет , но за да го използвам правилно също ще ми трябват напътствия .. ако имаш нерви и ти се занимава с мен ще съм ти благодарен.
Опитвам се просто да закача кабелчетата на клавиатурата към ПС/2 който съм взел от мишка .. запоен си е и само остава да напасна кабелчетата но нещо не се получава ?!? Гледах и при мишката и при клавиатурата ДИН-6 конфигурацията е еднаква - тоест по пиновете тече едно и също и са еднакви - така че не би трябвало да има проблем - нали ?!? |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
StuPIDo Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2005 22:34 Заглавие: ... |
|
|
Ами Дин-6-ката си е в мен , ама е разпарчетосана и неможе вече да се разбере кое кабелче къде е било запоено , аз иначе знам на кои пинове трябва да ги запоя , ама не знам кои кабели е в това е проблема ... ?!? Иначе клъцнах от една мишка направо споено дин-че ама пак нестава щото нещо немога да му напасна кабелчетата явно както трябва ?!? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|