Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

HELP : Logitech Keyboard problem

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
StuPIDo
Гост

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 14:17    Заглавие: HELP : Logitech Keyboard problem Отговорете с цитат

Ще ви се стори много ламерски Smile въпрос но ... Smile
Значи става дума за една клавиатура на Логитеч модела е Y-ST39
та , значи скъса се накрайничето - PS/2 , но проблема е в това , че кабелите не са със стандартния колор код , и незнам как да ги свържа Smile а именно нали трябва да са на
пин.1 - Черен
пин.3 - Червен
пин.4 - Оранжев
пин.5 - Жълт
Само че в тази гадост кабелите са Бял , Зелен , Желт и Червен и незнам как да ги свържа ? Някой ако има идея ще съм му много благодарен , просто клавиатурката е със сантиментална стойност не за друго Smile Благодаря ви отсега.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че това е достатъчно:
http://www.hardwarebook.net/connector/userinput/keyboardpc6.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
StuPIDo
Гост

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 14:53    Заглавие: :) Отговорете с цитат

Ами аз знам как изглежда ДИН-6 , знам и какво къде влиза , ама проблема е че незнам какво ИЗЛИЗА от клавиатурата Smile Как мога да разбера ?!? кое кабелче на клавиатурата за какво служи ?!?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 14:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами разглоби клавиатурата. Масата и захранването не е проблем да бъдат намерени, нали?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
StuPIDo
Гост

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 15:08    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Ами ще съм благодарен на всички напътствия , мерси от сега , доста съм лаик по темата , ако ти се занимава би ли ми обеснил по-подробно , извинявам се отново , скаран съм с хардуеъра , по природа съм програмист и ми е малко сложно като се опре до поялник Smile Но ако ме упътиш ще се оправя предполагам ... Имам мултицет , но за да го използвам правилно Sad също ще ми трябват напътствия .. ако имаш нерви и ти се занимава с мен ще съм ти благодарен.
Опитвам се просто да закача кабелчетата на клавиатурата към ПС/2 който съм взел от мишка .. запоен си е и само остава да напасна кабелчетата но нещо не се получава ?!? Гледах и при мишката и при клавиатурата ДИН-6 конфигурацията е еднаква - тоест по пиновете тече едно и също и са еднакви - така че не би трябвало да има проблем - нали ?!?
Върнете се в началото
Ilian359
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 04, 2005 1:25    Заглавие: Отговорете с цитат

А къде остана куплунгът? По него можеш да се ориентираш. Цветовете нищо не значат, не се води по тях.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
StuPIDo
Гост

МнениеПуснато на: Пет Фев 04, 2005 22:34    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Ами Дин-6-ката си е в мен , ама е разпарчетосана и неможе вече да се разбере кое кабелче къде е било запоено , аз иначе знам на кои пинове трябва да ги запоя , ама не знам кои кабели е в това е проблема ... ?!? Smile Иначе клъцнах от една мишка направо споено дин-че ама пак нестава щото нещо немога да му напасна кабелчетата явно както трябва ?!?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети