| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 16:30 Заглавие: Anitech - ОС? |
|
|
ТВ-то е куче марка, Анитеч 14''... ТХО-то пищеше странно, на екрана разкривен трапец от 3-те лъча...
В+ 70В, при откачено ТХО с 60В лампа 110.
Откачих ОС и В+ заспа, явно тя къси и има лека миризма на лак.
Въпроса ми е ако взема ОС от друго ТВ колко големи ще ми са ядовете за да го запусна това ТВ или не си заслужава играчката? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 16:40 Заглавие: |
|
|
Ами премери какво е съпротивлението на вертикалната развивка и ако намериш със същото съпротивление слагай и това е.
Бележи си с боя пръстените на сходимоста. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 17:17 Заглавие: |
|
|
Зависи каква е другата бобина,която мислиш да слагаш и дали ще пасне там-ъгъл на отклонение,дебелина на шийката,омично съпротивление и индуктивност и т.н. съвсем стандартни параметри...
Задължително преди да сложиш другата се бележиш със маркер положението на пръстените и горе долу колко назад е била оригиналната бобина.
На 14инча е по-голям зор,ако е тънкошийник екрана-щото там сходимостта се наглася малко по-пипкаво и е по-голяма врътня,че "малко мръднеш-маймун станеш" ...
Но с помощта на Ласпи и малко врътня-става без проблеми.
А колко време ще ти отнеме зависи и от това до колко си перфекционист.Мене например ме дразни да видя и най-малко разходимост и си играя докато не постигна всичко да е перфектно.Но пък и губя повече време така.
Накрая стягаш,оклепваш яко със топло лепило и си готов.
Вертикалния размер после се нагажда със регулаторите за целта,а за хоризонталия-регулировка едвали ще имаш,така че ще се наложи със малко "химия"-писали сме много пъти как... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 17:37 Заглавие: |
|
|
| Благодаря, явно ще остане занимавка за по свободно време, най-вече за експерименти. Съпротивленията които измерих са 2.4 и 12.6 ома, пласмасовия пръстен е стопен от едната страна, загрява ужасно... |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 18:02 Заглавие: |
|
|
Божилов, кофтито е че номерчето е на пласмасовата гривна от страната която е стопено, абсурд да се разчете нещо...
Благодаря за линка, ще ми е от полза  |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 21:10 Заглавие: |
|
|
Слагаи смело и след половин час си готов!/14"- шиика/
Успех!!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2008 10:59 Заглавие: |
|
|
| Днес ми остана време и монтирах една ОС която бях намерил по рано. Всичко заспа, сходимоста също, с вертикалния размер се оправих лесно, остана да се свие малко по хоризонтала. Какво да направя, явно ще трябва корекция в елементите, има ли някаква "методика" ? |
|
|
 |

|
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 12, 2008 11:10 Заглавие: |
|
|
| В такива случаи аз слагам последователно бобинка от резервите,2-3 проби и и ще я нацелиш. |
|
|
 |
|