| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 20:21 Заглавие: Що е то ГТ906 и има ли почва у нас |
|
|
Да транзистора е този а не както съм написал в другата тема но утре пак ще погледна.Сериозния въпрос тук е как да се сложи КТ 805 на неговото място и има ли нужда от някакви промени.Не ми се гледат надълго и на широко схеми ,не ми се сравнява а и не ми се прави тоя телевизор .Какъв дявол ме накара да го приема въобще.Пиша повече защото има хора дето като стане въпрос за тая марка им става много мило. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 20:26 Заглавие: |
|
|
| Сложи КТ837 |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 20:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | има хора дето като стане въпрос за тая марка им става много мило. |
Аз познавам един Адаш ми е . |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 20:31 Заглавие: |
|
|
Утре ще видя какво имам в сервиза и ще взема да се напъна да го направя,че след поредното разчистване.......Поканата ми важи за утре иначе ти го пращам транзистора по куриер
P.S OLD4, тоя дето ти е адаш има грижи с един бъчвообразен ,че утре няма на какво да гледа мача ,чорбата ще се вижда силно деформирана ,с обратен ход и само хоризонтални импулси  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций
Последната промяна е направена от pepi_voinishki1957 на Пет Окт 31, 2008 20:37; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 20:33 Заглавие: |
|
|
КТ837 слагай смело.Но понякога (макари сравнително рядко) с някои букви не ставаше-дава свило с подгъв и транзистора препича...
ГТ806 също ставаше.
Иначе за доработка със КТ805/КТ808 гледаш схемите на Юность-402 и 406 и сравняваш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 20:45 Заглавие: |
|
|
| Имам ГТ906 ако идваш към квартала ще го получиш |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 20:50 Заглавие: |
|
|
Не слагай повече ГТ906 ,ще ти го донесат пак,за повторение и затвърждаване на знанията . |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 20:53 Заглавие: |
|
|
Ще допълня нещичко от себе си тука без да убеждавам никого с "тези": Правил съм 2-3 опита да заменя германиев със силициев транзистор в крайното стъпало. И писти съм рязал и схеми съм гледал Резултат=0 Тогава хвърлих вината върху драйверния траф и приключих с експериментите |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 21:04 Заглавие: |
|
|
Дойдеше ли ми такъв и моментална хирургия КТ805 и Пей сърце ,ако не му прасне каскадата повече не го виждаш . |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 21:53 Заглавие: |
|
|
...и ако не се скапе някой от многото електролити-особено филтражите в захранването или междустъпалните във ВО.
Абе здрави телевизори си бяха-две мнения нема...
Оня ден правих 401-отваряне и почистване на пъпките на тунера (каналния превключвател)-сладка работа...
Което ме подсеща че някъде трябва да имам още едно 401 подарено от клиент дето няма да е лошо да си го реставрирам.
И понеже Петър си нема работа да я пусне в "Говорилнята" се чувствам свободен да поспамя малко-надявам се никой няма нищо впротив.И още черно-бели портативни-
Плюс едно Siemens-че праисторическо черно-бяло с размер на Юност екрана,дето правеше черги и така и не можах да проследя къде се губи видеосигнала до ГХО.
Всичко е на транзистор.
Плюс един Philips от тия транзисторните с ламповото стъпало за ХО-запалено ТХО.Испанците не правят.
Що ли се и учудвам-те дори и не са съществували като фирма,когато този телевизор е бил "хита на сезона"
Плюс един 25 сантов Sanyo от 69та година-изцяло транзисторен-ипонска му работа-захранване DC/DC което така и не разбрах що не изкарва нищо...Само германий вътре.
На едно грамадно ламаринено шаси сложено-за достъп до някои от елементите май иска демонтаж на кинескопа.
Плюс един гедерейски-Orbiter-и той е със ГТ906 редовата.Не знам дали някой е виждал подобно изчадие-17-18см черно-бял екран.Целия телевизор е едно паралелепипедче-под,над,отляво и от дясната страна има по една платка-демек четири.
Това нещо е кубче с габарити 25 на 25 санта да речем,ама сигурно тежи колкото 3 Юноста барабар с трафовете им...
Него съм го и оправил-даже е щастливо монтиран в буса на един авер отскоро.
Ех,що ли нямам време да отремонтирам и реставрирам всичките боклуци дето ми се въргалят из склада.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|