Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Запитване за захранване на компютър.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zerrku
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 15:42    Заглавие: Запитване за захранване на компютър. Отговорете с цитат

Така не знам дали тук му е мястото ако съм в грешка моля темата ми да бъде преместена и да бъда извинен.
Значи ситуацията ми е следната :
Използвам захранване на компютър за да захранвам автоусилвател.
Проблема е следният - когато усиля малко повече и захранването се изключва (отначалото го нямаше този проблем) захранването е слабо и е разбираемо да се изключи... та идеята ми е може ли по някакъв начин да го накрам да допуска по-големи ампери?
П.С.
Все още съм начинаещ и ако въпросът ми е без смисъл за вас, моля да бъда извинен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 15:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Пишеш че преди не е било така , значи ако захранването работи при еднакви условия както преди така и сега го отвори и му провери филтриращите кондензатори на вторичните напрежения.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
grizzly
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 16:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Поне да беше казал нещо повече като подробности - мощност на захранването и от кое напрежение черпиш ток.

Иначе - сложи една крушка (фар от кола) на изхода 5Волта и готово. Laughing
Върнете се в началото
zerrku
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Да намерих един малко поизпържен кондензатор утре или в понеделник ще го сменя ... колкото до това мога ли да избегна изгарянето му за напред (товара който му давам да е същият)

Използвам жълтите кабели на захранването (12В 10А) захранването е 350 вата .. и както казах 12 волтовият канал работи на 10 ампера работата е там че не мога да го усиля толкова че да дръпне 10 ампера (тонколоните ми се слаби но това е друг вапрос) рядко се случва да дръпне 12-16 ампера но това е на пиковите моменти...

П.С.
Свалих това животно и даже не съм сигурен дали е кондензатор ... така де ето снимка на самото място на елемента :
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/2e932747ee4e7a6de93a010121b2b1b6/dsc00051/
Ето го и самият елемент:
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/77c501ebe8f107eeefbf05457f2c243e/dsc00054/

Номерацията по платката е "L501"
Ако може кажете това кондензатор ли е воабще и ако не е какво е и по какъв начин да го проверя дали работи правилно.
Открих и още нещо странно в един кондензатор възможно ли е от тук да ми идва проблема :
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/f0a23abf1a1e0c5bc63fc38aa487450e/dsc00055/
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Това мъничкото е дросел (бобина).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zerrku
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

eler, А по принцип на него трябва ли да му пише модела ? защото облицовката му направо е паднала с 1мм надолу и нищо не виждам да пише ... И как да разбера в ред ли е ?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 18:50    Заглавие: Отговорете с цитат

zerrku написа:
... И как да разбера в ред ли е ?

В ред е!
Бъди сигурен.
Абе, как така смело почвате да ремонтирате неща от които явно нямате никаква представа Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
zerrku
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 09, 2009 20:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля че е много смело ... имам си понятие до някаква степен (минимална - както споменах по-горе) реших просто да се поинтересувам , открих проблема в 2 кондензатора е , имах едно захранване изгоряло от което намерих 2 здрави кондензатора с същите параметри и ги замених и за сега няма проблем работи както трябва.
Мерси за помощта!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети