| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 18:13 Заглавие: NORDMENDE SPEKTRA SL 72 TDS |
|
|
повредата е :отгоре се появяват няколко линии от обратния ход по кадри.необходима ми е схема и описание на командите в сервизен режим.ако някой има нещо моля да ми го прати на мейла.успехи и добра заработка на всички  _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 18:39 Заглавие: |
|
|
| Тодоре,това прилича на засъхнал боостерен кондензатор във вертикалното упр. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 20:38 Заглавие: |
|
|
При тия дъждове едва ли да има изсъхнал кондензатор Тошката ги е проверил предполагам 100%.Аз имам някакви схеми на норменде и ако можеш напиши ми с каква схема е изпълнено вертикалното пък и другите схеми за да потърся поне подобна. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 22:21 Заглавие: NORDMENDE...... |
|
|
| Паралелно на тиристора има интегрираща група от кондензатор и резистор свързани последователно.Прекъснал е резистора мисля,че беше470 ом.-RL22,CL22-4,7nF. |
|
|
 |
тодо-р Опитен потребител

Регистриран на: 08 Фев 2005 Мнения: 311 Местожителство: Г.Оряховица
|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 6:46 Заглавие: |
|
|
вертикалната е TDA8172.тв-то е цифрово.всички кондензатори около вертикалното съм ги сменил.не можах да намеря откъде връща импулса за обратния ход по кадри.като намаля скрийна.линиите изчезват но се влошава качеството на картината.като го увелича се появяват при тъмна картина и започват да си менят цвета. _________________ Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 7:20 Заглавие: |
|
|
Нямам схема на цифрово нордменде но дали кинескопа не ти прави въртел? или пък някой елемент по платката на кинескопа  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|