| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 17:09 Заглавие: Проблем с VCR AKAI VS-23EDI |
|
|
| Колеги проблема с видеото е следният: Дойде със счупена кука на пружината на левият полумесец и не вадеше касетата и засичаше както и индикатора за движението на лентата броеше веднага при включване на зхранването. След отстраняването на тези проблеми и зацепване на механиката сега приема касетата изважда вилиците, но не завърта главата и при PLAY изключва.При повторен вече опит изпълнява всички операции но на PLAY върти бързо все едно че се превърта на кадър, а не се завърта бавно на нормална скорост. Всички останали функции ги изпълнява нормално. Помогнете или ме насочете някъде защото вече блокирах въпреки че имам сервизната документация и не правя зя първи път такова видео защото и моето в къщи е същото |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 17:28 Заглавие: |
|
|
| Ако захранването е в ред,най вероятно е за ВУ2735.Виж с циклопа от тази схема дали излизат импулси към операцинния усилвател,който управлява цилиндъра.Не ги помня точно наименованията на двата сигнала а и нямам схема в къщи.Те са еднотипни със тези за капщан мотора.Сигурен съм че проблема е нея,щом и двата двигателя се въртят бързо. |
|
|
 |
weso Опитен потребител

Регистриран на: 02 Май 2004 Мнения: 297 Местожителство: БОТЕВГРАД, Skype:wesogeo
|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 18:16 Заглавие: |
|
|
Благодаря на колегата AIVITECH. Оказа се наистина серво процесора BU2735AS. Добре че имам още две със скапани глави за части та си реших проблема. Още един път благодаря и закривам темата  |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 18:19 Заглавие: |
|
|
100% BU2735AS.
А за броенето С47uF/25 в захранването на 17-те в.Смени и С6-220uF.
Успех
Е-ее писали сме по едно исъщо време  _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
weso Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2005 18:24 Заглавие: |
|
|
| Благодаря и на теб Бойко но както прочете проблема е вече решен. Чао |
|
|
 |
|